Резонанс
1 березня 2019
Луценко обіцяє вручення підозр «усім винним» у розкраданні в «оборонці» наступного тижня
Генпрокурор запевнив, що винні "будуть відповідати згідно з чинним законодавством".
news-image

Наступного тижня Генпрокуратура пред’явить звинувачення усім винним у несплаті податків при продажу комплектуючих ДК "Укроборонпром". Про це у ток-шоу "Ехо України" на телеканалі "Прямий" заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

"Я планую наступного тижня пред’явити підозру усім винним, і показати суспільству, що ця фірма, як і десятки до неї будуть відповідати згідно з чинним законодавством. Підозра буде вручена тому підприємству, яке переводило зароблені кошти у готівку, не сплачуючи при цьому жодних податків. І власне це підприємство буде суб’єктом підозри. З іншого боку ще раніше від Генпрокуратури НАБУ ще з 2016 ведуть справу по цій же фірмі", - заявив Луценко.

Нагадаємо, 25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, накручувалися в рази.

Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи.

У такий спосіб група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою".

26 лютого президент відсторонив Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.

Прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк повідомила, що САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених у програмі "Наші гроші" фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері. 27 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ розслідує оприлюднені у ЗМІ оборудки в оборонній сфері з 2017, а НАБУ - з 2016 року. За його словами, встановлена сума збитків, завданих держбюджету, від оборудок в оборонній сфері, про які йдеться в розслідуванні проекту «Наші гроші з Денисом Бігусом», становить 22 млн грн. Також Луценко підтвердив, що підприємства ОПК, в тому числі «Кузня на Рибальському», отримували деталі для ремонту військової техніки контрабандою з Росії.

Читайте також: Луценко схвалив рішення КСУ про скасування статті щодо відповідальності за незаконне збагачення