Суспільство
17 лютого 2015
В Держдумі всі депутати "Je suis Кобзон"
В російському парламенті обурені тим, що вчора були введені санкції проти "гідних і шановних колег"
news-image

Депутати Державної думи виступили на захист внесених до чорного списку ЄС першого заступника голови комітету Держдуми з культури, відомого співака Йосипа Кобзона, а також глави Мосгоркома КПРФ Валерія Рашкіна, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на ТАСС. 

«Ми в російському парламенті одностайно обурені тим, що вчора санкції введені були проти наших гідних і шановних колег Йосипа Кобзона і Валерія Рашкіна», - заявив глава комітету Держдуми з освіти, єдинорос В'ячеслав Ніконов.
«Йосип Давидович, Валерій Федорович, ми з вами. Якщо вони всі - «Шарлі», то ми з вами всі - Кобзони, і ми з вами всі - Рашкіни », - підкреслив Ніконов.

 Голова ЦК КПРФ Геннадій Зюганов назвав санкції проти Кобзона підлими і цинічними.

«Я звертаюся до керівництва Німеччини та ЄС: покарайте кого завгодно з нас», - закликав він.

При цьому включення в чорний список глави Мосгоркома КПРФ Валерія Рашкіна Зюганов розцінив як нагороду за жорстку позицію депутата.

Відомо, що крім Кобзона і Рашкіна, під санкції ЄС підпали ще двоє росіян, 14 жителів сходу України і 9 організацій - загонів ополченців самопроголошених ДНР і ЛНР.
 
Нагадаємо, нові санкції були узгоджені міністрами закордонних справ ЄС на зустрічі 9 лютого в зв'язку з обстрілом Маріуполя в кінці січня. Раніше, 29 січня, глави МЗС країн ЄС продовжили санкції, введені в березні 2014 року.

Читайте також: Кобзон готує нові концерти на Донбасі й заявив, що йому плювати на санкції ЄС

У чорному списку значаться 132 людини і 28 компаній. У загальній складності в чорний список Євросоюзу входять 151 громадянин Росії і України, включаючи представників керівництва і силових структур РФ, ряд російських депутатів і підприємців, представників місцевого керівництва Криму, а також ряд громадян України, в тому числі опозиційних Києву політиків і лідерів проголошених ДНР і ЛНР.