Резонанс
11 березня 2019
Авіакатастрофа в Ефіопії: громадянин Греції запізнився на рейс і залишився живий
Пасажир запізнився на 3 хвилини.
news-image

Громадянин Греції Антоніс Мавропулос на три хвилини запізнився на рейс Ethiopian Airlines, який розбився у неділю, завдяки чому залишився живий. Про це повідомляє Ekathimerini, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Мавропулос мав пересадку в Аддіс-Абебі на шляху до конференції, організованої ООН в кенійській столиці Найробі. Він є засновником компанії з управління відходами D-Waste, а з вересня 2016 року - президентом Міжнародної асоціації твердих відходів (ISWA), що базується у Відні.

Мавропулос сказав, що він мав лише півгодини між рейсами і що йому пощастило, що він мав тільки ручну поклажу, інакше літак, який розбився, чекав би його.

Мавропулос мав квиток бізнес-класу і його повинен був супроводжуватися на рейс співробітник аеропорту, але той не прийшов вчасно і Мавропулос пішов на посадку.

"Літак вилітав о 8:15. Я прийшов до гейту о 8:03, і ​​він був закритий", - розповів він, опублікувавши на своїй сторінці у Facebook квиток, на якому вказано, що гейт закривається за 15 хвилин до вильоту.
"Я спостерігав за входом останніх пасажирів у літак і нічого не міг робити. Я протестував, як це робиться в таких випадках. Мені видали новий квиток на наступний рейс, на три години пізніше. Вони вибачилися. Вони були дуже ввічливі. Я чекав...Коли через три години я спробував піднятися на борт, вони сказали мені: "Ви не можете сісти на борт, тому що ви єдиний, хто не потрапив на борт зниклого літака", - розповів він.

Пізніше він оновив допис, написавши, що опублікував його вже з Найробі, куди він дістався другим літаком.

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс до Найробі (Кенія). На борту було 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, всі вони загинули.

В результаті катастрофи загинули громадяни більше ніж 30 країн, серед них - 19 співробітників Організації Об'єднаних Націй.

Читайте також: В авіакатастрофі в Ефіопії загинули 19 співробітників ООН