Резонанс
15 березня 2019
ЄС запровадив санкції проти росіян за захоплення українських моряків
Брюссель 15 березня оголосив про замороження рахунків і заборону на видачу віз восьми російським посадовцям.
news-image

Європейський союз офіційно запровадив санкції проти росіян за захоплення українських моряків поблизу Керченської протоки в листопаді 2018 року. Брюссель 15 березня оголосив про замороження рахунків і заборону на видачу віз восьми російським посадовцям, пише «Є!» з посиланням на Радіо Свобода.

Імена цих росіян додали до списку осіб і компаній, причетних до порушення територіальної цілісності України, дію якого одночасно продовжили ще на шість місяців.

Таким чином санкційний список Європейського союзу за порушення територіальної цілісності України зараз складається зі 171 особи і 44 компаній. 

За інформацією Радіо Свобода, жоден із восьми російських посадовців, проти яких запроваджені обмеження, не обіймає високу посаду. Найбільш впливові фігуранти – начальник «прикордонного управління ФСБ Криму та Севастополя» контр-адмірал Сергій Станкевич, його заступник Андрій Шеїн і командувач військами Південного військового округу Олександр Дворніков.

Також у списку командири двох кораблів, що брали участь у захопленні українських моряків – Олексій Салаєв та Андрій Шипіцин, командир протичовнового корабля «Суздалець» Сергій Щербаков, і два очільники служб пунктів управління ФСБ Росії Руслан Ромашкін та Олексій Шатохін.

За інформацією джерел Радіо Свобода, під санкції ЄС мав також потрапити високопоставлений російський військовий, заступник керівника прикордонної служби Росії Генадій Медведєв, але включення його до санкційного списку заблокувала Фінляндія.

Читайте також:Рим працює над скасуванням антиросійських санкцій