Війна
18 лютого 2015
Штурмом Дебальцевого командує генерал - тракторист російської армії
Операцією терористів самопроголошеної Донецької республіки із захоплення міста Дебальцево керує генерал-лейтенант, заступник командувача Сухопутними військами ЗС Російської Федерації Олександр Лєнцов.
news-image

Участь високопоставленого російського генерала в штурмі українського міста зафіксована у відео-сюжеті інформаційної служби терористів, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Gazeta.ua.
На відео від 17 лютого 2015 року Лєнцов у формі без розпізнавальних знаків і названий "одним із командирів народної міліції ЛНР" коментує захоплення в полон українців бійців.

Слід зазначити, що генерал-лейтенант Олександр Лєнцов, учасник війни в Афганістані, Першої та Другої чеченських воєн, після укладення перших домовленостей у Мінську (вересень 2014 року) ввійшов до групи Спільного центру з контролю та координації питань про припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування сторін від російської сторони, попри те, що Росія офіційно не визнає участі своїх військ у конфлікті.

У середині листопада російський генерал перебував у будівлі мерії Дебальцевого, а на початку грудня вів переговори з представником ЗС України генерал-лейтенантом Володимиром Аскаровим, результатом яких стало рішення про припинення вогню 9 грудня.

Нагадаємо, що вчора президент Росії Володимир Путін заявив, що українська армія програє в Дебальцевому вчорашнім "шахтарям і трактористам", у черговий раз відкинувши звинувачення в тому, що на Донбасі воюють кадрові російські військові.

Читайте також:Лукашенко пропонує вивести українські війська з Дебальцевого в Білорусь