Україна
18 лютого 2015
В Україні зміниться податок для власників автомобілів
17 лютого в Верховній Раді зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо об'єкта оподаткування легкових автомобілів» (№ 2161).
news-image

Документом пропонується змінити умови сплати транспортного податку, який був введений з 1 січня 2015 року, в рамках урядової податкової реформи, інформує Є! Єдність.інфо з посиланням на еizvestia.com.

Зокрема, змінюється об'єкт оподаткування. Якщо зараз це легкові автомобілі до 5 років і об'ємом двигуна більше 3000 куб. см, то законопроект пропонує обкладати податком авто до 5 років і потужністю двигуна від 169 кВт.

При цьому, ставка податку буде залежати саме від потужності двигуна автомобіля. Для цього законопроектом передбачається наступна диференціація:

303540

Періодичність сплати податку не змінюється - один раз на рік.
Крім того, законопроект пропонує перенести терміни формування бази автомобілів, які підлягатимуть щорічному оподаткуванню, з 1 квітня на 1 травня 2015 року.

Нагадаємо, на сьогодні Податковий кодекс передбачає застосування єдиної ставки транспортного податку - 25 000 грн - для всіх легкових автомобілів «у віці» до 5 років і об'ємом двигуна понад 3 тис куб. см.

Читайте також: Депутати ввели річний податок на розкішні авто в розмірі 25 тис. гривень