Резонанс
4 червня 2019
Зіткнення теплоходів у Будапешті: вперше за п’ять днів знайдені тіла загиблих
Пошукова операція триває.
news-image

Рятувальникам вперше за п’ять днів вдалося знайти тіла туристів, які загинули внаслідок зіткнення двох теплоходів на Дунаї у Будапешті. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Index.hu, передає «Є!»

У понеділок з Дунаю витягли тіло чоловіка, його знайшли на відстані понад 100 км вниз по течії від столиці Угорщини у регіону Бач-Кішкун.

Імені загиблого поки не назвали, але за даними угорських ЗМІ - це корейський турист у віці близько 60 років.

Крім того, вчора водолази дістали з води тіло жінки. Її знайшли в уламках прогулянкового теплоходу, які лежать на дні Дунаю поблизу мосту Маргіт, де сталася аварія.
 
Пошукова операція триває. Постійні дощі та сильна течія заважали водолазам проводити роботи. Багато з тіл, як вважають, все ще перебувають всередині затонулого теплохода. 

Прогулянковий катер "Русалка" затонув ввечері 29 травня в кількох метрах від опори моста Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини. У нього врізався великий круїзний теплохід Viking Sigyn.

На борту човна перебували 35 осіб – 33 корейських туристи и двоє членів екіпажу. Семеро осіб загинули, ще сімох вдалося врятувати, 21 особа вважається зниклою без вісти.

Угорська поліція заарештувала громадянина України, капітана великого річкового теплохода. Пізніше суд Буди у Будапешті арештував його на місяць.

Читайте також: Аварія теплохода в Будапешті: українського капітана заарештували