Політика
19 лютого 2015
ЄС проаналізує пропозицію Києва про направлення поліцейської місії на схід України
Євросоюз повинен отримати конкретні пропозиції від України щодо миротворчої місії, перш ніж обговорювати її
news-image

Верховна представниця ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні проаналізує пропозицію Києва про направлення поліцейської місії ЄС в Східну Україну для контролю за режимом припинення вогню.

Про це заявив у четвер, 19 лютого, у Ризі заступник генерального секретаря Європейської дипломатичної служби Мачей Поповський. пише Є | Єдність.інфо з посиланням на DW.

"Ми знаємо про пропозиції України, зроблені президентом (Петром Порошенком. - ред.), - наголосив він, - але нам потрібно знати більше, потрібна ясність".

Поповський зазначив, що будь-які дії ЄС мають ґрунтуватися на чіткому мандаті та обговорюватись країнами-членами Євросоюзу.

"Євросоюз повинен отримати конкретні пропозиції від України щодо миротворчої місії, перш ніж обговорювати її всерйоз", - підкреслив заступник глави Європейської дипломатичної служби після неформальної наради міністрів оборони країн ЄС, що відбулась в столиці Латвії.

Він також назвав пріоритетом ЄС забезпечення виконання мінських домовленостей.

З цією метою, сказав Поповський, Євросоюз має намір надати спостерігачам місії ОБСЄ броньовані автомобілі, а також продовжить забезпечувати їх супутниковими знімками.