Світ
19 лютого 2015
В Росії звільнили директора школи за проведення Хелловіна
Муніципальним органам рекомендовано розробляти плани заходів у сфері духовно-морального виховання разом з представниками РПЦ
news-image

У селищі Приоб'є Ханти-Мансійського автономного округу звільнили директора школи за проведення Хелловіна, пише Є | Єдність.інфо  зпосиланням на snob.ru.

Вперше інформація про звільнення директора прозвучала на Різдвяних читаннях в Югрі. У департаменті освіти і молодіжної політики Югри підтвердили цю інформацію.

"В результаті активної взаємодії та тісної співпраці органів, що здійснюють управління у сфері освіти та представників Російської Православної Церкви, факт проведення 31 жовтня 2014 року в середній загальноосвітній школі селища Приоб'є заходу, присвяченого Хелловіну, слід оцінити як кричущий", - сказали в департаменті.

У відомстві зазначили, що захід "Цей веселий страшний бал" не входив в план виховної роботи школи і був проведений без повідомлення відповідного державного органу та департаменту.

Крім звільнення директора Лаврової Т. І., до дисциплінарної відповідальності притягнули завідувача відділом молодіжної політики, виховної роботи та додаткової освіти Управління освіти адміністрації Жовтневого району.

Департамент рекомендував муніципальним органам розробляти і реалізовувати плани заходів у сфері духовно-морального виховання разом з представниками РПЦ.