Резонанс
20 червня 2019
«Прив'язав камені, колов ножем»: моторошні подробиці вбивства Даринки Лук'яненко
Вбивця чекав, коли дівчинка буде йти повз його будинку.
news-image

Перед вбивством 11-річної Дарини Лук'яненко її намагалися згвалтувати, але дівчинка вчинила опір. Про це стало відомо під час брифінгу Одеської обласної поліції і прокуратури 20 червня. Підозрюваному Миколі Тарасову обиратимуть запобіжний захід у цей же день, пише "Одеса Медіа", передає «Є!» 

"Підозрюваний в той день (13 червня, коли зникла дівчинка – ред.) побачив Дашу на ринку, пішов до себе додому, дочекався, коли вона буде йти повз, затягнув її спочатку до себе у двір, а потім в будинок. Він роздягнув дівчинку і спробував згвалтувати, а коли вона почала чинити опір – став душити її", – розповів моторошні деталі глава поліції Одещини Олег Бех.

Після цього підозрюваний завдав дитині пошкодження ножем або шилом, зв'язав ноги скотчем і прив'язав до них камені, після чого надів пакет на голову, щоб дитина не могла дихати, і кинув у вигрібну яму.

Тарасову закидають відразу чотири статті Кримінального кодексу: незаконне позбавлення волі, спроба зґвалтування малолітньої, вбивство малолітньої, поєднане зі спробою зґвалтування і наругою над тілом. Прокуратура вимагатиме довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, 13 червня в Іванівському районі Одеської області пропала 11-річна Даша Лук'яненко. Дівчинка пішла на заняття в танцювальний гурток та зникла. Дитину цілодобово шукали півтисячі людей: поліція, Нацгвардія, кінологи, рятувальники, волонтери, водолази і пілоти.

19 червня близькі 11-річної Дарини впізнали тіло дитини. За словами слідчого, батьки 22-річного підозрюваного, швидше за все, не знали про скоєне. Також вони відмовилися наймати йому адвоката. Правоохоронці розповіли, що хлопцеві загрожує довічне ув'язнення.

Затриманий за підозрою в убивстві 11-річної Дарини Лук'яненко житель Іванівки Одеської області зізнався у скоєному.

Читайте також: Місцеві жителі налаштовані вчинити самосуд над підозрюваним у вбивстві Даринки