Спорт
25 червня 2019
«Дали вимпели і подякували»: лідер збірної України U-20 зізнався у розчаруванні після перемоги на ЧС
Юхим Конопля заявив, що очікував трохи іншої реакції від української громадськості.
news-image

Юхим Конопля був одним з основних гравців чемпіонської збірної України до 20 років на мундіалі цього року. Після видобутого чемпіонства гравець заявив, що очікував трохи іншої реакції від української громадськості, передає «Є!» із посиланням на Football.ua.

"У голові, звичайно, крутиться думка, що я чемпіон світу, але по навколишньому середовищу і по всьому, що відбувається - я очікував просто трохи більшого. Якогось ажіотажу, напевно. Так, як в інших країнах до чемпіонів світу відносяться: паради , салюти, феєрверки. Я теж чекав чогось подібного, як і всі хлопці. Може, через це воно так сильно і не відчувається ", - розповів Конопля.


Після чемпіонату світу серед 20-річних у 2015 році, який виграла Сербія, в Белграді для команди влаштували шикарне святкування з тисячами вболівальників.

"Думаю, між 50-ма тисячами фанатів, які зустрічали команду в Сербії, і 200-300 людьми у нас різниця все-таки є. І то, в аеропорту більша частина тих, хто зустрічав - родичі та журналісти. Не знаю, як це коментувати, вже все сталося ".


З аеропорту команда вирушила до будівлі Будинку футболу. Але і там було більше розчарування.

"Потім приїхали до федерації, було приємно, що автобус встигли розклеїти - це праця і ми цінуємо такі моменти. Там вже нас чекали високопоставлені гості, урочиста частина. Дали значки, вимпели і сказали велике спасибі".


Поділився Конопля і своїми думками про підтримку збірної під час фіналу, коли корейських уболівальників в Польщі було приблизно стільки ж, скільки і українських.

"Думаю, людина з будь-якої країни сказала би, що вражена і страшно розчарована цим, але ми все розуміємо, що з України комусь приїхати непросто. Прикро, що так все виходить: ми боремося, б'ємося за націю, а отримуємо вимпел і "дякуємо".