«Газпром» буде вимагати гроші з України за поставлений у "ЛНР" і "ДНР" газ
Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявляв що постачання Росією газу в «ДНР» і «ЛНР» буде вважатися «гуманітарною допомогою»
news-image

Неймовірну і цинічну заяву сьогодні зробив керівник російського газового монополіста «Газпром» Міллер. Він вважає, що за поставлений у терористичні донецьку і луганську «народні республіки» російський природний газ повинна розплачуватися Україна, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на  «Преса України».

Також глава «Газпрому»  повідомив, що постачання газу в «ДНР» і «ЛНР» вже розпочалися з 19 лютого 15.00 за київським часом.

«Згідно з чинним між "Газпромом" і "Нафтогазом України" контрактом купівлі-продажу газу, з 16.00 (за московським часом) 19 лютого 2015 року «Газпром» поставляє газ в Україну, в тому числі через газовимірювальні станції «Прохорівна» і «Платово» (в Ростовській області) в обсязі 12 млн куб. м на добу", - повідомив російський «газовий» чиновник Міллер.


Нагадаємо , раніше повідомлялося, що постачання газу на окуповану проросійськими терористами територію Донбасу припинилися через пошкодження газопроводів. 

«Український оператор газотранспортної системи ВАТ «Укртрансгаз» підтверджує готовність розпочати роботи з відновлення пошкодженої інфраструктури, як тільки бойові дії будуть припинені, а працівники отримають можливість дістатися аварійних ділянок без загрози їх життю і здоров'ю", - сказано в повідомленні НАК.


Також варто відзначити, що слова Міллера повністю суперечать сьогоднішній заяви прем'єр-міністра Російської Федерації Дмитра Медведєва, в якому він заявив, що постачання Росією газу в «ДНР» і «ЛНР» буде вважатися як «гуманітарна допомога»

«Хотів би, щоб Міненерго спільно з "Газпромом" підготувало пропозиції про надання гуманітарної допомоги у вигляді поставок газу для потреб цих регіонів (Донецької і Луганської областей)», - сказав Медведєв.

 

Читайте також: "ДНР" вирішила проблему з браком газу прямими поставками з Росії