Україна
20 лютого 2015
Тимошенко звернулася до Президента із заявою
Депутат зазначила, що цінує зусилля Президента, які він направляє на досягнення миру в Україні, на звільнення кожного полоненого або заручника терористів.
news-image

Глава фракції партії "Батьківщина" у Верховній Раді України Юлія Тимошенко звернулася до Президента України Петра Порошенка з проханням добиватися звільнення Надії Савченко відповідно до норм Статуту ПАРЄ. Передає Є! Єдність.інфо з посиланням на повідомлення в прес-службі "Батьківщини".

"Виповнилося 70 днів відтоді, як в московській в'язниці голодує Надія Савченко - самовідданий і героїчний патріот України, офіцер ЗСУ, депутат Верховної Ради України та член Парламентської асамблеї Ради Європи" - йдеться у зверненні

Після переговорів у Мінську в "нормандському форматі" 11-12 лютого цього року була оприлюднена інформація про досягнення домовленості щодо обміну полоненими - "всіх на всіх". У цей перелік має увійти і Надія Савченко. Однак влада Російської Федерації відмовляється відпустити її.

Читайте також: Надія Савченко перейшла лише на воду

Надзвичайно тривалий термін голодування ставить Надію на грань загибелі, але адміністрація установи ув'язнення не допускає до неї лікарів з України. Її здоров'я і саме життя повністю залежать від медичного персоналу тюремної лікарні.

Надія відмовилася від медикаментозної підтримки життєвих функцій організму, тому що обгрунтовано не довіряє якості невідомих ліків, що вводяться їй через катетер. Це створює додаткову загрозу її життю.

"Депутати фракції партії "Батьківщина" у Верховній Раді України звертаються до Вас, пане Президенте, з невідкладної і дуже наполегливим проханням в першочерговому порядку домагатися звільнення Надії Савченко відповідно до норм Статуту ПАРЄ та останніми домовленостями в Мінську "в нормандському форматі". Також просимо Вас активно підняти питання допуску до української полоненої лікарів з України, або міжнародного консиліуму, в ході Ваших зустрічей з керівниками держав, які прибули до Києва на святкування річниці "Небесної сотні", - йдеться у зверненні.
Читайте також: До Савченко допустили німецьких лікарів

Депутати зазначили, що цінують зусилля Президента, які він направляє на досягнення миру в Україні, на звільнення кожного полоненого або заручника терористів.

"Разом з тим вважаємо за необхідне зазначити, що загибель Надії Савченко ляже величезним тягарем на совісті кожного з нас", - повідомили у фракції.