Події
19 серпня 2019
Власник готелю «Токіо Стар» написав Зеленському - звинувачує охоронців
Власник готелю "Токіо Стар" Вадим Чорний вважає, що працівники охоронної фірми "Карабінер" не виконали договірних зобов'язань.
news-image

Власник готелю "Токіо Стар" Вадим Чорний вважає, що працівники охоронної фірми "Карабінер" не виконали договірних зобов'язань у ніч на 17 серпня щодо екстреного виклику рятувальників ДСНС на пожежу, що виникла в цьому закладі. Про це пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Бізнесмен у листі до Президента України, оприлюдненому ЗМІ, посилається на те, що було укладено договір з охоронною фірмою, до пульта якої підключена протипожежна система готелю.

"Що виникло у нас (в готелі "Токіо Стар" - ред.) з причин, які поки що не встановлено? Коли виникла пожежа, автоматика (протипожежної системи готелю - ред.) послала сигнал на пульт охоронної компанії "Карабінер". Але компанія не викликала пожежників. Поліція намагалась оглянути цей пульт "Карабінерів", однак їх не допустили. Мої співробітники зателефонували до ДСНС, і тільки після цього дзвінка прибули пожежники", - зазначив Чорний.

Одеський бізнесмен також поскаржився, що його, нібито, тримали

"дві доби без сну і добу без води - слідчий намагався витрясти з мене хоч щось без звинувачення. Тому що у нього не було нічого, крім вашого поста (у Facebook - ред.) і бажання вислужитися", - пише він Президенту.

Також Чорний зауважив, що пожежні норми украй застарілі, і їх виконання не гарантує безпеки.

Читайте також:Пожежа в Одесі: опізнано тіла 6 загиблих, серед жертв — громадянка Австралії та дитина