Політика
21 серпня 2019
Трамп скасував візит до Данії, бо та не хоче продавати Гренландію
Зустріч була запланована за 2 тижні.
news-image

Американський лідер скасував запланований раніше візит до Данії через те, що прем’єр цієї країни не підтримала ідею Трампа купити острів Гренландія. Про це Трамп написав у Твіттері, передає «Є!»

Данія - дуже особлива країна з неймовірними людьми, але ґрунтуючись на коментарях прем'єр-міністра Метте Фредеріксен, що їй не цікаво обговорювати купівлю Гренландії, я відкладу нашу зустріч, заплановану за два тижні, на інший раз", - йдеться в дописі президента США.

Трамп додав, що своєю відвертою позицією Фредеріксен заощадила "багато витрат і зусиль" як для Сполучених Штатів, так і для Данії.

Я дякую їй за це і з нетерпінням чекаю перепланування (зустрічі – ред.) десь у майбутньому", - підсумував Трамп.

 

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що президент США Дональд Трамп задумався над ідеєю купівлі острова Гренландія, який належить Данії, пише УП. Союзник з оточення президента США підтвердив, що Дональд Трамп озвучував ідею придбати Гренландію, проте запевнив, що глава США не ставився до цього серйозно. Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що ідея продажу Гренландії Сполученим Штатам є абсурдною, адже "Гренландія не є данська. Гренландія належить Гренландії". Міністерство закордонних справ Гренландії, яка є автономною територією у складі Данії, заявило, що острів не продається.