Резонанс
25 серпня 2019
Під Києвом поліцейський оштрафував сім’ю, яка попросила спілкуватися українською
Поліцейські оштрафували сім’ю, яка зробила зауваження про використання російської мови правоохоронцями в День Незалежності.
news-image
Штраф за вимогу спілкуватися українською мовою. Сьогодні у с. Борщагівці поліцейськими було зупинене наше авто за порушення правил. Лейтенант поліції Дейнеко Олеся Леонідівна ознайомлювала зі змістом порушення, з нашими правами і т.п. російською мовою. На моє зауваження про російську мову в День Незалежності, страж порядку збільшила очі, розлютилась. “Я хотіла вас відпустити, зробити тільки попередження, але тепер сплатите штраф і подякуйте за це своїй дружині (за вимогу спілкуватись українською)”, – написала користувач Svitlana в групі “Громадська Ініціатива “Я спілкуюся українською мовою” в Facebook.

Оштрафовані помітили, що на 28-ий рік незалежності в Україні досі поширена подібна практика. Вона підкреслила, що це відбулося на річницю незалежності України, пише «Є!»  з посиланням на  Вголос.          

І ще хтось говорить про утиски “москальскої мови” – додала користувач.

На сторінці також додали, що дзвонили на гарячу лінію патрульної поліції. де прийняли скаргу на лейтенанта Дейнеко. Користувачі порадили звернутися до прокуратури.

Штраф за українську мову: під Києвом розгорівся гучний скандал із копом