Економіка та бізнес
25 вересня 2019
Як розпізнати фальшиві банкноти 500 гривень (відео)
Національний банк України дав роз'яснення, як відрізнити підроблені банкноти номіналом 500 грн від справжніх.
news-image

Національний банк України дав роз'яснення, як відрізнити підроблені банкноти номіналом 500 грн від справжніх. Про це йдеться у відео, оприлюдненому на каналі НБУ в Youtube, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Як зазначив Віталій Ковтонюк, головний фахівець департаменту грошового обігу НБУ, підроблені банкноти надходять до кас торгівельних мереж, АЗС, метрополітенів.

За даними НБУ, підроблені банкноти небезпечні тим, що в них підроблені елементи захисту, які перевіряються касирами за допомогою ультрафіолетових детекторів.

Але справжні банкноти мають достатньо елементів захисту, які дозволяють перевірити їхню справжність без застосування спеціального обладнання", - сказав Ковтонюк.

Головний фахівець департаменту грошового обігу НБУ повідомив, що підроблені банкноти можна відрізнити на дотик, оскільки вони склеєні з двох аркушів. Крім того, у фальшивих банкнот менш чіткі зображення. Також банкноти можна відрізнити при погляді під кутом.

У серпні 2019 рок року зафіксоване збільшення вилучення з обігу підроблених банкнот номіналом 500 гривень зразка 2006 року, виготовлених струменевим друком з імітацією ультрафіолетового захисту.

Читайте також:Життя після виграшу: як домогосподарка з Умані витрачає виграний у «Лото-Забава» мільйон (відео)