Суспільство
23 лютого 2015
Спецслужби РФ готують "новий майдан" - THE SUNDAY TIMES
Кремль переключає увагу на західну частину країни
news-image

Розвідслужби Кремля задумали в Україні "новий Майдан".  Про це пише британська газета The Sunday Times із посиланням на джерела в Україні, передає Є | Єдність.інфо.

При цьому, як зазначає автор статті, "Кремль переключає увагу на західну частину країни, яка традиційно прихильна до Європи".

Також йдеться про "паралельну" операцію з розпалювання сепаратистського руху на сході країни

Автор цитує думку неназваного українського "високопоставленого джерела в силових структурах":

"Вони (російські розвідники. – ред.) дуже успішно використовують спрямований на Порошенка громадський гнів для початку акцій протесту на ґрунті націоналізму, щоб тим самим відвернути увагу уряду від сходу", – йдеться у статті.
"Їхня мета – націоналістичні збурення, які призвели б до нового Майдану і, як наслідок, до економічного та політичного хаосу. Після недавніх подій домогтися цього буде нескладно".

Співрозмовник The Sunday Times також стверджує, що у змові задіяні українські політики середнього ешелону.

Джерела видання також повідомили, що Порошенко "обмірковує запровадження воєнного стану в шести областях України, зокрема для розширення повноважень силових відомств у боротьбі з російським шпигунством".

Окрім того, джерело в українській розвідці підтвердило The Sunday Times, що на заході країни наростає невдоволення перебігом бойових дій:

"У західних регіонах України у багатьох людей є відчуття, що вони і так близькі до Європи, тож їм не хочеться гинути на війні з Росією на сході".