Політика
14 листопада 2019
Дубінський про своє майно: хто працював – той їсть
За даними проєкту Bihus.Info, депутат та його родина мають понад 24 квартири та 17 авто.
news-image

Колишній співробітник телеканалу «1+1» та народний депутат з фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський у коментарі Радіо Свобода розповів, що купив багато майна ще до початку роботи журналістом, пише «Є!» з посиланням на dialogs.

За даними проєкту Bihus.Info, депутат та його родина мають понад 24 квартири та 17 авто.

Я купив багато ще до журналістики, до того, як я взагалі пішов на телебачення працювати. Коли я став депутатом, жодне майнове право ні на мене, ні на мою сім’ю оформлене не було. І жодне майно, про яке ви говорите у цьому псевдорозслідуванні, не було здобуте мною після початку роботи в політиці. Політика не формує ні мої прибутки, ні можливість купувати якесь майно», – заявив Дубінський Радіо Свобода.

У відповідь на питання про походження статків депутат сказав:

Це наше сімейне питання. Ми ж ці ресурси заробляли до приходу в політику. Усі гроші в економіці України, податки сплачені, усі насолоджуються життям і щасливі. Хто працював – той їсть».

Він розповів, що його мама-пенсіонерка, на яку записані кілька квартир та автомобілів (у тому числі Maserati), «зараз нічим не займається, насолоджується життям».

Перерозподіл активів всередині сім’ї нікого не цікавить: хто, куди і як, чим є, чим володіє. Є питання сімейного кодексу, є питання про шлюбні відносини, є питання перерозподілу ресурсів, наприклад, після розлучення, тому є дуже багато питань, які потрібно врегулювати. Ми врегулювали їх так, як вирішили», – сказав Дубінський.

Депутат повідомив, що не живе зі своєю дружиною з 2014 року, хоча офіційно вони – не розлучені.

Журналістка Радіо Свобода поцікавилася в Дубінського, для чого його сім’ї стільки майна.

Якесь безглузде питання у вас, якщо чесно. Навіщо вам різні сукні? Ви маєте собі можливість купити щось, що можете використати у своєму життєвому побуті? У когось заводи, у когось акції підприємств, у мене – все в Україні, офшорних компаній немає, податки всі сплачені», – заявив Дубінський.

Він наполягає, що ніколи не був журналістом телеканалу «1+1».

Я був продюсером телеканалу «1+1», виробляв три шоу, був ведучим й акціонером телекомпанії «1+1 медіа». Журналістом на телеканалі «1+1» я не був ніколи, я не знімав жодного розслідування, я був просто ведучим», – зазначив депутат.

Він відмовився повідомити розмір своєї зарплати під час роботи на «1+1». При цьому Дубінський наголосив, що холдинг не мав до нього питань стосовно прозорості придбання ним майна.

Раніше стало відомо, що журналісти виявили у народного депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Дубінського, який боровся з корупцією в українському політикумі, більше 20 квартир, земельні ділянки та значний автопарк.

 

Читайте також:Олександр Дубінський оприлюднив результатами дослідження з використанням поліграфа