Світ
25 лютого 2015
«Ісламська держава» видала куховарську книгу для дружин терористів
Страви рекомендується їсти під час перерв у боях, запиваючи їх кавою або водою
news-image

Фонд «Зора» (Zora Foundation), який займається пропагандою «Ісламської держави» серед жінок, видав куховарську книгу з рецептами страв, які можуть допомогти джихадистам в бою. Про це повідомляє The Daily Mail, передає Є! Єдність.інфо

У книзі, зокрема, наведено рецепти млинців і «фінікових кульок». До складу обох страв входить борошно, молоко і вершкове масло. Страви рекомендується їсти під час перерв у боях, запиваючи їх кавою або водою. «Вони містять значну кількість калорій і підвищують силу і міць джихадистів», - уточнюється в описі рецептів.

Куховарська книга, як і інші матеріали фонду «Зора», видана на арабській мові.

Терористична організація «Ісламська держава» була заснована в 2006 році. ІГ захопила частину території Іраку і Сирії влітку 2014-го й проголосила там халіфат. Жертвами ісламістів стали кілька тисяч мирних жителів та військових. Ще тисяча людей опинилися в заручниках у бойовиків. США на чолі міжнародної коаліції в серпні почали силову операцію проти ІГ в Іраку і Сирії. В грудні 2014 року Верховний суд Росії визнав «Ісламська держава» терористичною організацією і заборонив її діяльність на території країни.

Читайте також: Бойовики «Ісламської держави» живцем спалили 45 осіб