Орнеллу Муті засудили до в'язниці: вона "прогуляла" спектакль заради вечері з Путіним
Зірка італійського кінематографа Франческа Романа Рівеллі, більш відома під сценічним псевдонімом Орнелла Муті визнали винною в шахрайстві і засудили до 8 місяців позбавлення волі і штрафу в розмірі 600 євро.
news-image

Втім, 59-річній актрисі було дозволено замість перебування в'язниці заплатити "неустойку" в розмірі 30.000 євро.

Про це повідомляє в середу, 25 лютого, видання Messagero Veneto, передає Є | Єдність.інфо.

"Злочин" актриси полягає в тому, що в 2010 році вона не з'явилася в театр Порденоне на спектакль, в якому грала головну роль, і щоб уникнути виплати неустойки, як вимагає закон, пред'явила фальшиву довідку від російського лікаря, де говорилося, що вона перенесла гострий напад ларинготрахеита у зв'язку з холодною погодою і потребувала п'ять днів відпочинку.

Насправді ж Орнелла перебувала в цей час у Росії - на благодійній вечері, в якому брали участь Володимир Путін, який обіймав тоді пост глави уряду, і зірка Голлівуду Кевін Костнер, про що повідомила читачам італійська преса.

Свідки підтвердили, що актриса була в цей період абсолютно здорова і ніяких проблем з голосом не мала. Крім того, з'ясувалося, що від'їзд був спланований заздалегідь - без урахування обов'язків Муті щодо театральної трупи.

Відомо, що Орнелла Муті, має російське коріння: її мати родом з Естонії, а дід і баба по материнській лінії проживали в Санкт-Петербурзі.