Війна
25 лютого 2015
"Ми переходимо від слів до дій": поляки проведуть навчання для українських сержантів
Якщо Україна буде озброєна, то вона повинна знати, як користуватися цією зброєю.
news-image

Польські військовослужбовці будуть навчати українських сержантів, а ті, в свою чергу, передадуть отримані знання своїм солдатам, передає Єдність.інфо з посиланням на польські ЗМІ.

Про це написав на своєму Twitter генерал Війська Польського Богуслав Пацек.

Також він додав, що Військо Польське візьме участь у реформі системи навчання сержантського складу української армії. Остаточне рішення про те, куди саме будуть спрямовані польські військовослужбовці, буде прийнято в березні 2015 року.

Раніше Міністерство оборони України звернулося до країн НАТО з проханням провести навчання для сержантського складу української армії.

«Польська відповідь буде позитивною» - написав генерал Пацек, уповноважений міністра оборони Польщі та керівник підготовки програм навчання.

Читайте також:США пришле інструкторів для навчання українських військових

 

Генерал Марек Дукачевський, колишній глава Військової інформаційної служби Польщі, зазначив:

«Добре, що приймаються рішення такого характеру. Це не буде допомога у вигляді озброєння, що могло б стати причиною сумнівів. Ми хочемо допомогти Україні в тому, щоб вона могла ефективно оборонятися і збільшити ціну, яку повинна заплатити Росія, яка веде ті чи інші дії на території України », - підкреслив колишній глава Військової інформаційної служби Польщі.
«Ми переходимо від слів до дій, - додав генерал Дукачевський, - Ми хочемо допомогти Україні, тут немає ніяких сумнівів. Це будуть навчання, які можна було б провести навіть на території Польщі. Це дуже суттєво, адже якщо Україна буде озброєна, то вона повинна знати, як користуватися цією зброєю. Тому завчасно проведені навчання дають можливість передати зброю тим, хто зможе правильно нею скористатися », - додав генерал Дукачевський.