Найкращі фільми про море для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів про море для перегляду на вихідні
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас підбірку фільмів про море для перегляду на вихідні. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Титанік»

Роза і Джек - молоді люди, які познайомилися під час плавання на легендарному «Титаніку». Їм судилося зустрітися. Головні герої по-справжньому полюбили один одного. Але доля не дозволила двом закоханим серцям побудувати спільне щасливе життя. Джек і Роза, як і інші пасажири лайнера, виявилися заручниками холодних вод. На «Титаніку» герої знайшли один одного і одразу ж втратили.

2. «Пірати Карибського моря»

Капітан Джек Воробей не може обійтися без пригод, наповненими небезпеками і несподіванками. Він дуже дорожить своїм кораблем «Чорною перлиною». Його нахабно краде інший пірат. Джек змушений розібратися з ворогом і повернути улюблений корабель. Йому погоджуються допомогти в цій нелегкій справі. Але не варто йому довіряти. Адже Джек завжди дбає лише про своє благополуччя.

3. «В серці моря»

Команда корабля «Ессекс» вирушила в чергове плавання. Цілий рік вона займалася пошуками китів. Адже вони заробляють на життя продажем туші цих морських істот. Полювання було успішним до того моменту, поки на корабель не напав величезний кашалот. Він завдав значних пошкоджень судну. Команді довелося рятуватися від чудовиська на шлюпках. Герої будуть боротися за своє виживання протягом декількох місяців, поки не зможуть причалити до берега.

4. «Кон-Тікі»

Тур Хейєрдал - легендарний мандрівник, якому вдалося в 1947 році здійснити неймовірну експедицію. Він перетнув величезний Тихий океан на своєму невеликому плоті. За час подорожі на нього неодноразово нападали акули і кити, Тур боровся зі штормом. І все одно він досяг поставленої на початку плавання мети, прославивши цим своє ім'я.

5. «Ідеальний шторм»

У 1991 році в Атлантичному океані почався жахливий шторм, до якого люди не були готові. Заручниками водної стихії виявився екіпаж невеликого судна, що займається ловом риби для продажу. Капітан корабля намагається зробити все від нього можливе, щоб повернути на берег всю свою команду неушкодженою. Але чи вистачить звичайній людині сил впоратися з цим катаклізмом?

6. «Посейдон»

Замикає топ список кращих фільмів про моря і океан фільм - «Посейдон». Круїзний лайнер в Атлантичному океані зазнав лиха. Судно виявилося перевернутим після зустрічі зі смертоносною хвилею. Багатьом пасажирам вдалося врятуватися. Тепер за їх життя відповідає капітан лайнера. Однак Ділан Джонс не має наміру розраховувати на сторонню допомогу. Він постарається самостійно знайти спосіб зберегти власне життя.

7. «Санктум»

Картина відкривається незвичайним виглядом однієї з найзагадковіших і до кінця не досліджених печер Еса'ала, яка знаходиться в Папуа-Новій Гвінеї. Тут працює невелика група спелеологів на чолі з Френком Макгуайр, досвідченим, але безцеремонним дослідником. Незабаром до команди Френка приєднується його син, з яким у спелеолога натягнуті відносини, а також спонсор експедиції на ім'я Карл зі своєю подружкою. Всі вони спускаються в печеру, після чого починається тропічний шторм, який в буквальному сенсі заганяє всіх присутніх в глиб недослідженого лабіринту дрібних печер. Щоб вижити, їм потрібно відшукати альтернативний вихід, про який відомо тільки з чуток.

8. «Глибоководний горизонт»

У 2010 році на платформі під назвою Deepwater Horizon поблизу Луїзіани через дрібних недоглядів щодо безпеки стався небувалої сили вибух, який спровокував один із найпотужніших розливів нафти в історії США. У центрі подій фільму - сутичка з техногенною катастрофою цих одинадцяти простих хлопців, які пожертвували собою заради порятунку інших. Режисер з документальної уважністю до найдрібніших деталей, аж до термінології, відновлює подробиці цих кількох годин, в які ледь не загинув весь Мексиканську затоку. У фільмі використані реалістичні і моторошно лякають спецефекти, які виконують швидше предостерегательная функцію і ще раз нагадують глядачам, що може трапитися, якщо кожен вчасно не подбає про якісне виконання своєї роботи. Режисер Пітер Берг присвятив цей фільм пам'яті жертв катастрофи, перерахувавши їх поіменно.

9. «Морський бій»

У центрі сюжету - контакт землян з інопланетними цивілізаціями. Станція NASA передає сигнали на планету G, де, за припущеннями вчених, є життя. Отримавши «запрошення», розумні мешканці G направляють п'ять своїх кораблів на Землю. Але в дорозі відбувається катастрофа: один з кораблів стикається із супутником, і його уламки падають на Гонконг, що призводить до незворотних наслідків. Інші чотири кораблі добираються до мети і приземляються неподалік від Гавайських островів, в квадраті Тихого океану, де в цей час проходять бойові навчання. Інопланетні гості формують над островами і квадратом непроникний купол і починають знищувати есмінці. Що зроблять земляни і хто стане переможцем в цьому бою?

10. «Рятівники Малібу»

Мітч Б'юкенен і його команда красунь в купальниках - Стефані і Сиджей - знають, що робити і з морськими хижаками, і з кишеньковими злодіями, і навіть з наркоторговцями. Коли на їх пляжі зазіхають безпринципні товстосуми, звичайно ж, ці хлопці не підуть в сторону. Сили злочинності навряд чи очікують загрози з боку рятувальної вишки - і дуже даремно! Тим більше, що команду посилено трьома новачками - красунею Саммер, ботаном Ронні і дворазовим олімпійським чемпіоном Меттом. Чемпіон переживає не найкращі часи, але свіже морське повітря і помірні фізичні навантаження допоможуть йому прийти в себе. Головне - одного разу не прокинутися мертвим: для жадібних бандитів пляжної команди - гірше камінця в черевику. 

Читайте також: П'ять комедій для перегляду на вихідні