Суспільство
27 лютого 2015
У Криму націоналізували "Київстар", військовий санаторій і легендарну кіностудію
Кримські окупанти присвоїли собі нові об'єкти.
news-image

У п'ятницю, 27 лютого "уряд" анексованого Росією Криму націоналізував майно українського мобільного оператора "Київстар". Про це заявив глава" Криму Сергій Аксьонов, передає Є ! Єдність.інфо із посиланням на ТСН.

Крім того, кримські окупанти присвоїли Центральний військовий санаторій "Ялтинський", а також Ялтинську кіностудію.

"Майно "Київстару" перейшло. Товариство не перереєструвалося в російське законодавче поле, не виплачує зарплату. Майно на даний момент кинуто, але територіально знаходиться на території республіки Крим", - сказав Аксьонов.

Водночас так звана "міськрада" Криму націоналізувала Центральний військовий санаторій "Ялтинський" (колишнє військове містечко № 94), що раніше належав міністерству оборони України. Кримські окупанти пояснили, що націоналізація обумовлена "необхідністю ефективності використання та збереження профілю діяльності".

Крім того, кримська "міськрада" прийняла рішення націоналізувати й Ялтинську кіностудію, передавши таким чином у власність республіки все її рухоме і нерухоме майно.

"Включення до складу власності Республіки Крим майна ЗАТ "Ялтинська кіностудія" обумовлено необхідністю його подальшого використання для потреб Республіки Крим", - йдеться в пояснювальній записці до постанови "кримського парламенту".