Події
29 березня 2020
В Одесі сталася бійка через портрет Сталіна на автомобілі
Одеські патріоти на Марсельської вулиці побачили припаркований автомобіль, на склі якого було зображення Йосипа Сталіна
news-image

Одеські патріоти на Марсельської вулиці побачили припаркований автомобіль, на склі якого було зображення Йосипа Сталіна.

Про це повідомляє активіст Дем'ян Ганул, пише «Є!».

Автомобіль належить власнику майстерні по ремонту техніки, розташованої на цій же вулиці, на якій раніше вже робили зауваження про заборонену символіку.

Я попросив зняти портрет з авто добровільно. Він (власник, - ред.) відмовився, погодився почекати поліцію. По прибуттю патрульної поліції на місце подій також прибули «бійці» неіснуючої армії ОНР, - пише Ганул на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, після того, як з боку опонентів пішли в хід фрази типу «Одеса - російське місто», почалася масова бійка.

Довелося вистрілити в повітря, сидіти за ліквідацію цих покидьків бажання немає, - пише активіст.

В результаті зіткнення ніхто серйозно не постраждав. В результаті фанат Сталіна самостійно зняв портрет з машини.

У той же час в прес-службі поліції області повідомили, що кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.436-1 КК (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганди комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). Особисті дані власника машини правоохоронці зафіксували.

Зараз досудове слідство за даним фактом триває. Згідно санкції статті подібні дії караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої, - прокоментували в поліції.
Читайте також: Справжнє місиво! На кордоні Казахстану та Киргизії спалахнули бої, є загиблі