Суспільство
28 лютого 2015
Через Нємцова у Чехії пікетували консульство Росії
Понад півсотні людей вийшли на пікет під консульство Росії у Празі через вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова
news-image

Біля входу в установу активісти розклали фотографії Нємцова і плакати з написами «Борись», «Стоп Путін», «За нашу і вашу свободу», «Свободу Савченко» та «Руки геть від України». Люди також поклали квіти і запалили свічки, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Радіо Свобода.

Серед активістів – переважно чехи, росіяни та українці.

«Важливо не те, що ми прийшли, а те, що прийшли не лише росіяни, а й українці, і чехи, і словаки. Це говорить про те, що ми втратили велику людину, серйозного політика», – заявив російський митець Антон Літвін. – «Борис говорив голосно, ясно і чітко про корупцію, про Сочі, про війну в Україні. Він один з небагатьох, хто говорив однозначно про окупацію Криму, про неприйнятність приєднання Криму до складу Росії. Він готував доповідь про перебування російських військ в Україні».

Охороняли консульство близько 15 поліцейських, правопорушень не було. Представники консульства до активістів не вийшли.

Нагадаємо, опозиційного політика Бориса Нємцова застрелили в центрі Москви ввечері 27 лютого. За словами очевидців, у нього вистрелили щонайменше чотири рази. Від отриманих поранень Нємцов помер.

Читайте також: Вакарчук заспівав пісню в пам’ять про Бориса Нємцова (відео)