Суспільство
1 березня 2015
Порошенко: Слово церкви нині важливе, як ніколи
Слово церкви, яка закликає Україну до єднання, сьогодні надзвичайно потрібне, можливо, як ніколи в нашій історії.
news-image

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з верховним архієпископом Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Ви робите безцінний внесок у забезпечення миру, миру в душах, адже ворог України прагне не лише забезпечити собі військову перемогу, але й відкрити другий фронт всередині країни, посіяти ненависть, і слово церкви, яка закликає Україну до єднання, сьогодні надзвичайно потрібне, можливо, як ніколи в нашій історії", - сказав Порошенко.

Глава держави висловив подяку за активну патріотичну позицію, яку займає УГКЦ щодо підтримки державності і духовності у країні.

"Великої поваги і вдячності заслуговує Ваша позиція щодо агресії Росії, щодо молитов за Українську державу, за воїнство, за вояків, які захищають найцінніше, що ми маємо, - нашу волю, державу, майбутнє", - наголосив Президент.

У свою чергу, верховний архієпископ Святослав відзначив, що церква як в Україні, так і за її межами розуміє складність тієї місії, яку покладено на плечі Президента, саме тому намагається на різних рівнях задіяти усі свої можливості, щоб підтримати Українську державу.

Читайте також:За життя і здоров'я Надії Савченко молитимуться представники всіх конфесій

У цьому зв'язку глава УГКЦ поінформував, що під час свого нещодавнього візиту до Ватикану піднімав питання Надії Савченко, а також просив Папу Римського ініціювати благодійну допомогу Україні на міжнародному рівні.

"Ми постійно про неї згадуємо, молимося, і у всіх перемовинах ця тема завжди виноситься, бо Надія – це символ, символ життя і смерті, права і безправ’я, правди і брехні", – резюмував Шевчук.