Події
1 березня 2015
У МВС РФ назвали причину затримання нардепа Гончаренко
Одесит брав участь у марші пам'яті Бориса Нємцова
news-image

Сьогодні, 1 березня, о 14:00 під час початку маршу, присвяченого пам'яті Бориса Нємцова, був затриманий народний депутат України Олексій Гончаренко.

У московській міліції затримання політика підтверджують: "Він буде переданий представникам Слідчого комітету Росії для проведення подальших процесуальних дій".

У соцмережах з'явилася інформація, що інформацію про Гончаренко передали в СК РФ у зв'язку з подіями 2 травня 2014 року в Одесі.

Ряд російських ЗМІ опублікував заяву представників МВС РФ, що Гончаренко затримали на вимогу СК Росії: 

"Найближчим часом він буде переданий органам слідства для проведення процесуальних дій у справі про трагедію в одеському Будинку профспілок. ГСУ СК Росії розслідує кримінальну справу у зв'язку з трагедією в Одесі. Серед постраждалих виявився громадянин Росії, що і дозволило СК зайнятися розслідуванням інциденту".


На сторінці Гончаренко в Facebook з'явився запис:

"Мене затримала поліція. Відвели в автозак, відібрали паспорт. Потім паспорт повернули і вивели з автозаку, вдарили. Зараз тримають біля автозаку, не відпускають. Я нічого не викрикував, плакатів і прапорів не ніс - затримали просто за футболку".


За інформацією прес-служби політика, зв'язку з Олексієм немає - у відділенні поліції у нього відібрали телефон.

Гончаренко перед затриманням.

Про затримання Олексія Гончаренка на мітингу в Москві розповіла прес-секретар Ганна Нікітіна в ефірі Радіо Вести.

«Олексій поїхав у Москву на мітинг і одягнув футболку з портретом Нємцова і написом «Герої не вмирають». Думаю, саме напис і зачепила московську поліцію. Він не виходить на зв'язок, останнє, що повідомляв, що його везуть у відділення міліції на Китай-місті. Олексій був разом з фотографом, з ним також немає зв'язку - мабуть, його затримали теж», - розповіла вона.

Читайте також:На акції в Москві затримали українського депутата

Нікітіна додала, що у бік Гончаренко звучали звинувачення в причетності до трагічних подій в Одесі. Вона припустила, що велика ймовірність затримання депутата у зв'язку з одеським справою.

«Ми всі бачимо, що сталося з Савченко. Ні в чому не можна бути впевненим. Консул України поїхав до Олексія, щоб допомогти вирішити проблему», - сказала вона.