Економіка та бізнес
2 березня 2015
У "ДНР" - гостра нестача продуктів першої необхідності
У середньому попит на продукти виріс до 45%, ціни на хліб обіцяють "зафіксувати"
news-image

У самопроголошеній "ДНР" заявили, що в магазинах і на ринках виник продуктовий ажіотаж через складнощі при доставці продуктів з України.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Корреспондент".

"За останній тиждень ми всі стали свідками ажіотажу, що виник в магазинах, роздрібних торгових мережах і на ринках. У середньому попит на соціально значущі продукти виріс від 30 до 45%", - зазначила "міністр економрозвитку" "ДНР" Євгена Самохіна.

За її словами, зараз на українських блокпостах посилена процедура пропуску транспорту з продуктами харчування, і дуже багато автофургонів не можуть заїхати в ДНР.

"Минулий тиждень, напевно, був критичним і показовим, що стало переломним моментом абсолютно для всіх. Бо ще дуже багато хто сподівався, що якось домовляться перевозити продукти з України, - підкреслила вона.

Влада "ДНР" зафіксує максимальну ціну на хліб в розмірі 4,95 грн.

"В магазинах мережі "Урожай" можна буде купити хліб за ціною 4.42 - 4.95 гривні за буханець. Ми плануємо відкрити додаткову кількість магазинів цієї мережі", - цитує Самохіну сепаратистське "Донецьке агентство новин".

Вона додала, що фіксація ціни стосується певної бюджетної марки хліба.

За її словами, влада готова встановити і максимальну роздрібну ціну цукру - 20-22 гривні за кілограм.

Раніше глава ДНР Олександр Захарченко доручив представникам "республіки" забезпечити завезення продуктів з Росії, а також готуватися до введення рубля.