Події
2 березня 2015
Злочинець за хвилини підібрав пін-код до банківської картки жертви
Серед білого дня молодик під погрозою предмету, схожого на пістолет, відібрав у 25-річної киянки сумку.
news-image

А згодом за лічені хвилини він підібрав пін-код до банківської картки обраної жертви. Але зникнути з готівкою не встиг - завадили правоохоронці.

На вулиці Києва до дівчини на вулиці підійшов чоловік, наставив їй в обличчя пістолет та наказав віддати сумку. Жіночка виконала наказ незнайомця. І як тільки той зник за будинками, потерпіла дістала з кишені мобільний телефон та зателефонувала на «102», інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу ГУМВС України в м.Києві.

Правоохоронці запросили заявницю до службового автомобіля та почали відпрацьовувати прилеглу територію. Однак в жодному перехожому та не впізнала нападника.

"А через кілька хвилин на мобільний телефон потерпілої надійшло СМС–повідомлення про те, що з її платіжною карткою проводиться банківська операція - зняття грошових коштів. Міліціонер-водій відразу скерував автомобіль за адресою, вказаною в повідомленні. Згодом було з’ясовано, що в сумці заявниці окрім гаманця знаходився паспорт. Така «здобич» злодія не влаштовувала. До того ж йому вкрай були потрібні гроші. Тому він вирішив спробувати зняти кошти з щойно викраденої зарплатної картки. Дві спроби підібрати комбінацію цифр до чужої картки виявилися невдалими. Однак паспорт потерпілої наштовхнув його на думку ввести в якості пін-коду дату народження власниці. І лиходій не помилився", -йдеться в повідомленні відомства.

Але «нагріти руки» на чужих грошах спритнику не судилося. Зловмисник так захопився, що, навіть, не помітив, як до нього підійшли інспектори патрульної служби.

Слідчим відділом Дніпровського районного управління столичної міліції розпочато кримінальне провадження за статтею 187 Кримінального кодексу України (розбій). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Потерпіла розповіла, що більшість її подруг у якості пін-коду використовують дату народження дітей, або свою. І цей момент для злодіїв-професіоналів не є секретом. Не дивно, що затриманий, маючи за плечима великий кримінальний досвід, додумався, як підібрати пін-код до викраденої картки.

Правоохоронці звертають увагу громадян на цей нюанс. Злодії – далеко не дурні і в ситуації орієнтуються миттєво. Тому, якщо не хочете втратити гроші з банківської картки, прийміть вищевикладену інформацію до уваги та зробіть для себе відповідні висновки.