Україна
13 серпня 2021
На Україну насувається аномальна спека
На територію України насувається циклон Люцифер з Африки. У понеділок, 16 серпня, температура повітря підніметься до 35-39° тепла
news-image

Про це повідомляють в Українському Гідрометцентрі.

За даними синоптиків, абсолютний максимум температури повітря складатиме 35-39° тепла, у південних, східних, більшості центральних, Тернопільській та Чернігівській областях місцями 40-42°, в гірських районах 30-35°, на високогір′ї Карпат 26-28°.

14-16 липня у Харківській, Луганській, Київській, Сумській, Полтавській, 14 серпня і в Чернігівській, 15 серпня і в Рівненській, Вінницькій, 16 серпня у північних, центральних, Харківській, Луганській та Тернопільській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

За інформацією WetterOnline "Люцефер" вже охопив половину Європи. Червоним забарвленням на прогностичній карті видно, що аномальна спека вже на материку. Наприклад внаслідок аномальної хвилі тепла, на острові Сицилія зафіксовано температуру +48,8 градуса. Ця позначка є рекордною не лише для Італії, але і для всієї Європи. В Італії температура сягнула позначки +38°C, а в Іспанії — +41°C.

Читайте також: РФ становить загрозу для Європи через війська на кордоні з Україною – Блінкен

Росія погрожує Україні через намір вступити до НАТО

Батьків закликають перевіряти соцмережі дітей на прив'язку до «груп смерті»