Україна
14 червня 2020
Крах якісної освіти: ЗНО в Україні збираються повністю скасувати
Скасування ЗНО призведе до повернення корупції та хабарництві під час вступних кампаній до ВНЗ
news-image
Це все позбавить можливості обдарованих дітей, у яких немає коштів на навчання, отримати якісну освіту.
 
Українські чиновники готують рішення про повне скасування проведення Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов на своїй сторінці в Facebook, пише  «Є!» . 
Інформація надійшла від людей, яких я давно знаю і яким довіряю, хоча поки не підтверджена офіційно. Найменше я хотів би «розганяти паніку». Більш того, дуже сподіваюся, що це - лише чутки, можливо - спроба перевірити реакцію суспільства», - повідомив Горбачов.

За його словами, скасування ЗНО призведе до повернення корупції та хабарництві під час вступних кампаній до ВНЗ і позбавить можливості обдарованих дітей, батьки яких немає коштів на навчання, отримати якісну освіту.

Як громадянин, учитель, журналіст, як освітній омбудсмен вважав і вважаю зовнішнє незалежне оцінювання найбільш надійним гарантом права на рівний доступ до вищої освіти. Скасування ЗНО не можна допустити. Закликаю всіх, хто за справедливість і неповернення корупції до вступних іспитів до вищих навчальних закладів підтримати цей опір», - написав Горбачов.

Читайте: Українським бібліотекам передадуть 5 тисяч комп’ютерів.

Читайте також:Уряд скасував проведення пробного ЗНО-2020