Світ
20 червня 2020
Польща звинуватила Путіна в спотворенні історії, щоб послабити Захід
Дії Москви направлені на те, щоб спотворити історію Другої світової війни та є спробою вплинути на поточну міжнародну політику
news-image

Польський уряд вважає останню статтю Владіміра Путіна про Другу світову війну частиною послідовної інформаційної війни проти Заходу та маніпуляцією історією. 

Про це йдеться у заяві речника міністра-координатора спецслужб Станіслава Жарина, пише «Є!», з посиланням на  "Європейська правда"

Дії Москви направлені на те, щоб спотворити історію Другої світової війни та є спробою вплинути на поточну міжнародну політику, заявив Жарин. 

Інформаційна діяльність в галузі історичної політики дозволяє Кремлю показати, що Росія, яка є правонаступницею СРСР, переможця нацизму, повинна мати право вирішувати долю інших країн. Ось чому російська пропаганда так сильно витісняє з публічних дискусій будь-яку інформацію про радянські злочини і сталінсько-гітлерівську співпрацю, - зазначив представник Польщі.

В останньому тексті Путін каже, що Польща є країною, яка сама призвела до руйнування своєї державності, "що є продовженням триваючих пропагандистських атак на Республіку Польща", заявив Жарин. 

Тези, представлені Владіміром Путіним, є частиною інформаційної діяльності, спрямованої на дестабілізацію Заходу, підрив держав-членів НАТО, ослаблення довіри до країн Альянсу, а також формування іміджу Росії як захисника, що має впливати на глобальні рішення. Такі дії слід оцінювати як частину агресивної політики проти Заходу, - заявив представник Польщі.

Путін до Дня перемоги написав на сайті Кремля статтю під назвою "75 років Великої Перемоги: спільна відповідальність перед історією і майбутнім".

Як ми писали раніше, Кабінет міністрів України опублікував постанову про продовження дії адаптивного карантину до 31 липня

Читайте також: МАУ закрила продаж квитків на більшість міжнародних рейсів до 1 серпня