Політика
3 березня 2015
Порошенко створив Конституційну комісію для внесення змін до Основного Закону
Проведення конституційної реформи в Україні передбачено і Мінськими домовленостями
news-image

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про створення Конституційної комісії, яка розроблятиме зміни до Основного Закону.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу президента.

Комісія створюється з метою напрацювання узгоджених пропозицій щодо вдосконалення Конституції України з урахуванням сучасних викликів та потреб суспільства. Передбачається, що до цієї роботи будуть залучені представники різних політичних сил, громадськості, вітчизняних та міжнародних експертів, зазначається в документі.

"Підписанням цього Указу розпочинається новий дуже важливий етап конституційної реформи", — зазначив Порошенко під час підписання документа і запевнив, що як Президент максимально сприятиме залученню до процесу найкращих фахівців та найавторитетніших політиків.

Початок конституційної реформи Президент назвав тривалим, важливим та необхідним процесом.

"Маємо зберегти цілісність, соборність України. Ніякого шансу не залишити тим, хто прагнув так званої федералізації, а насправді — розколу України", — наголосив він.

Читайте також:В "ДНР" хочуть якнайшвидше перейти до узгодження конституційної реформи

Нагадаємо, що проведення конституційної реформи в Україні передбачено і Мінськими домовленостями лютневої редакції. Зокрема, передбачається надання окупованих бандформуваннями регіонів Донецької та Луганської областей певного статусу в рамках процесу децентралізації.