Економіка та бізнес
3 березня 2015
В Україні збанкрутували ще три великих банки
Нацбанк України визнав неплатоспроможними ще три фінансові установи
news-image

Національний банк України визнав неплатоспроможними ще три фінустанови: "Дельта Банк", "Кредитпромбанк" і "Омега Банк". Інформацію про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на gazeta.ua.

Як раніше повідомлялось, у січні цього року "Кредитпромбанк" і "Омега Банк" були віднесені до категорії проблемних, і їм було призначено кураторів з Нацбанку.

За повідомленням Нацбанку, рішення про визнання банкрутами цих установ було прийнято, враховуючи вимоги статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" та відсутність перспектив відновлення їх роботи, задля захисту інтересів вкладників та інших кредиторів.

З тих же причин банкрутом було визнано і "Дельта Банк", який входив до групи найбільших в Україні і на початку 2015 року за розміром активів займав четверте місце (60,3 млрд грн) серед інших 158 діючих банків. За даними НБУ, 94% (554 тисячі) клієнтів банку мають вклади в межах гарантованої суми 200 тис. грн., і зможуть отримати свої вклади в повному обсязі.

Як зазначається в ЗМІ, всі три банки-банкрути мають одного власника, яким є Микола Лагун. "Кредитпромбанк" і "Омега Банк" бізнесмен придбав у 2013 році. 

Читайте також:Стало відомо до якого рівня Порошенко наказав Гонтаревій стабілізувати гривню