Економіка та бізнес
4 березня 2015
Ціни на газ прив'яжуть до обмінного курсу та ціни на імпортне блакитне паливо
З квітня 2017 року уряд корегуватиме ціни на газ щоквартально
news-image

Кабінет Міністрів зобов'язався перед Міжнародним валютним фондом прив'язати ціни на природний газ для населення до обмінного курсу гривні та до вартості імпортного природного газу.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на lb.ua.

Починаючи з квітня 2017 року, коли ціни на газ будуть підняті до економічно обґрунтованого рівня, уряд має намір корегувати їх щоквартально.

Про це йдеться в меморандумі про економічну і фінансову політику, укладеному між Кабміном і МВФ, текст якого має агентство "Українські новини".

"Після досягнення повного паритету з імпортом ми затвердимо нову методологію формування роздрібних цін на газ, прив'язавши їх, у тому числі, до таких релевантних факторів, як динаміка цін на імпортний газ і обмінний курс, який буде застосовуватися щокварталу", - сказано в тексті меморандуму.

Вартість теплової енергії для населення після підвищення її ціни до економічно обґрунтованого рівня (з квітня 2017 року) також буде коригуватися в залежності від курсу і вартості імпорту.

Читайте також:Середній тариф на тепло для населення збільшено майже на 72%

Нагадаємо, Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг підвищила мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 рази - до 3 600 гривень/тис. куб. м з 1 квітня.