Суспільство
20 серпня 2020
Офіційне безробіття в Україні перевищило рівень минулого року на 77%
У серпні допомогу по безробіттю отримували 411 тисяч громадян.
news-image

Карантинні обмеження призвели до того, що сотні тисяч українців втратили роботу

Станом на 20 серпня 2020 року статус безробітного мають майже 488 тисяч українців. Це на 77% більше ніж на цю ж дату минулого року - 276 тисяч, передає РБК-Україна.

Зазначається, що у серпні допомогу по безробіттю отримували 411 тисяч громадян.

З початку дії карантину (з 12 березня по 20 серпня) статус безробітного отримали 431,8 тисяч осіб, що на 67% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У пресслужбі нагадали, що після введення у березні владою України карантинних обмежень для громадян, була схвалена програма компенсацій по частковому безробіттю.

Зокрема, виплати встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу, із розрахунку двох третин тарифної сітки або окладу, але не більше розміру мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць.

Станом на 20 серпня до центрів зайнятості вже подано понад 220,5 тисяч пакетів документів (з них - 192,6 тисяч - від фізичних осіб-підприємців), прийнято 202 тисяч позитивних рішень для надання бюджетних компенсацій 365,6 тисяч працівників (з них майже 179 тисяч - ФОПи).

Нагадаємо, станом на травень 2020 року середня зарплата в Україні складає 10 тисяч 542 гривні. Це на 2,4% більше порівняно з роком раніше.

Нагадаємо, уряд запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на 2021 рік. Відповідно до розрахунків, збільшення мінімальної заробітної плати стимулюватиме споживчий попит на українську продукцію, дасть змогу привести мінімальну зарплату до реального прожиткового мінімуму.

До речі, кілька десятків протестуючих під егідою Незалежної профспілки гірників України четвертий день пікетують будівлю Офісу Президента. Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України та народний депутат від фракції "Батьківщина Михайло Волинець.

Читайте також:За період карантину статус безробітного отримали понад 395 тисяч українців