Економіка та бізнес
2 вересня 2020
В Україні зможуть виробляти електромобілі: Рада підтримала відповідні законопроєкти
Верховна Рада підтримала за основу законопроєкти №3476 та №3477, які передбачають створення в Україні умов для виробництва вітчизняних легкових автомобілів, автобусів, вантажівок та спецтехніки з електричними двигунами.
news-image

Верховна Рада підтримала за основу законопроєкти №3476 та №3477, які передбачають створення в Україні умов для виробництва вітчизняних легкових автомобілів, автобусів, вантажівок та спецтехніки з електричними двигунами. "За" проголосували 316 і 308 нардепів відповідно, пише "112 Україна".

Ініціаторами законопроєктів є позафракційний нардеп Роберт Горват, нардепи групи "Довіра" Василь Петьовка та Валерій Лунченко, позафракційний Владислав Поляк, від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв, Михайло Лаба, Анатолій Костюх та Іван Крулько з "Батьківщини".

Також цими документами розширено перелік пільг для покупців електромобілів. Для українців, які куплятимуть електромобілі, передбачено тимчасову податкову знижку із ПДФО та звільнення від збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Згідно із законопроєктами, до 31 грудня 2028 року звільняється від оподаткування ПДВ та ввізним митом обладнання та комплектуючі, призначені для власного виробництва електротранспорту, а до 31 грудня 2033 року звільняється від оподаткування прибуток підприємств автомобільної та електротехнічної промисловості, отриманий від реалізації електромобілів, електродвигунів, літій-іонних акумуляторів та зарядних пристроїв.

Окрім цього, до 31 грудня 2025 року продовжується термін, протягом якого електромобілі звільняються від ПДВ  (наразі пільга діє до 31 грудня 2022 року), та додаються до переліку транспортних засобів, на які поширюється ця пільга, електробуси, електровантажівки та електроспецтехніка.

У разі закупівлі транспортних засобів через систему публічних закупівель (до 2030 року) частка ТЗ із електричними двигунами має бути не нижче 50% від загальної кількості придбаних ТЗ.

Горват на своїй сторінці у Facebook зазначив, що ці кроки дозволять створити в Україні умови для розвитку ринку та будівництва електрокарів і дадуть нове життя галузі автомобілебудування загалом.

"Наші законопроєкти №3476 та №3477 дозволять залучити інвестиції у виробництво електроавтомобілів (легкових, вантажних, спецтехніки та ін.), зарядних пристроїв, комплектуючих виробів до них. Більш того, вони стимулюватимуть попит на автобуси, легкові та вантажні автомобілі з електродвигунами, дадуть можливість Україні стати учасником європейського електромобільного ринку і водночас робитимуть електромобілі світових виробників дешевшими та доступнішими для українців", - написав нардеп.

Нагадаємо, раніше екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян обіцяв впровадити Hyperloop, який би скоротив час у дорозі чи не до півгодини. Проте його наступник Владислав Криклій вважає цю ідею абсурдною та заявив, що в Україні не буде високошвидкісного потягу Hyperloop.

Hyperloop — проєкт вакуумного високошвидкісного потягу, який запропонував у 2013 році американський винахідник і бізнесмен Ілон Маск. Передбачалося, що швидкість таких потягів становитиме 1220 км/год, але у ході реалізації проєкту вдалося досягти тільки 450-460 км/год. 

Нагадаємо, полтавчанин створив копію електричного пікапа Tesla. Це авто, яке зовні схоже на американський пікап, обійшлося Іллі в 8000 доларів.

Як ми писали, український завод планує виробляти електромобілі Volkswagen. Посприяти налагодженню випуску електрокарів в Україні має нове законодавство.

До речі, у Tesla кажуть, що вони «надзвичайно близькі» до випуску автівок без керма та гальм. П'ятий рівень також передбачає відсутність керма, педалей для прискорення та гальмування.

Читайте також:Автівки заблокували урядовий квартал в Києві. Пряма трансляція