Iнтерв’ю
29 вересня 2020
Мирослав Гай: «Всі розумні зістрибують з Титаніка під назвою команда»Зе« і тікають»
Кореспондент Єдності поспілкувалась з військовим, волонтером та активістом Мирославом Гаєм.
news-image

Сьогодні під час акції протесту студентів Олімпійського коледжу у Києві за скасування розпорядження про реорганізацію коледжу, а також звільнення т.в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета і міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта кореспондент Єдності поспілкувалась з військовим, волонтером та активістом Мирославом Гаєм.

Кор.: Скажіть, будь ласка, чому ви вирішили сьогодні прийти на акцію студентів?

Мирослав Гай: По-перше, я непогано знайомий з коледжем. Тут є викладачі з якими ми дружимо і навіть ділили свого часу тотамі разом.
По-друге, я вважаю, що бити студентів- це щось з часів Януковича. Ми зараз в Новій Україні, після Революції Гідності, і коли я побачив як б’ють студентів, які просто намагаються захистити свою альма-матер, це викликало у мене шалене обурення. Ми зараз не говоримо про політику, ми зараз не говоримо про рейтинги, хто винен в тому, що сталося, а про етику. Бити студентів не можна. Свого часу Януковича це привело до Ростова.
Я бачу що уряд Зеленського, як і сам Зеленський, приводять до Кабінету Міністрів або відвертих колаборантів, або людей Ахметова, або людей олігархів, або не фахових людей, які нищать Україну за напрямками та наносять шкоду. Один з таких - Шкарлет. Ми бачимо вже різні вищі навчальні заклади виходять на протести у зв'язку з політикою виконуючого обов'язки Міністра освіти, тому що це ставленик Табачника, це людина, яка прийшла не реформувати освіту, а руйнувати її та наживатися на ній. Чому вони хочуть зруйнувати цей коледж? Це все зрозуміло, вони хочуть ділянку землі для забудови і насправді це прикривають реорганізацією коледжу, доєднанням до іншого вишу. Ми бачимо, що студенти, викладачі одного з найкращих коледжів олімпійського резерву, який щороку постачає майбутніх чемпіонів, олімпійців, який проводить єдиний патріотичний чемпіонат з боротьби ім. Шухевича. Крім того представники в 15 році відмовились їхати за гроші Кадирова до Чечні на змагання (на відміну від інших), де виступали представники ЛНР та ДНР. Це заклад, який бореться за патріотичну, проукраїнську позицію, тому його нищать. Навіщо капітулянтам такий коледж, ну і ще якщо можна землю продати. Тому я, як колишній викладач, що 15 років викладав у Національному університеті, прийшов підтримати студенство.
І прийду ще в суботу, бо будуть інші акції. Тому що це наше майбутнє. І Росія і Путін, і Табачник, і Шкарлет, який є його ставлеником, завжди розуміли, що освіта - це статегічна галузь. Хто контролює освіту, той контролює майбутнє, той нав’язує історію. Відповідно від цієї молоді залежить, чи Україна буде незалежною, чи буде областю Росії, краєм. Це розуміють всі гравці, це не розуміє Зеленський та, можливо, частина українського народу. Але ті, хто бачить, які процеси відбуваються, не можуть стояти осторонь і мусять виходити на підтримку студентів.

Кор.: Чи можна дізнатися вашу думку стосовно долучення Миколи Тищенка, а саме його долучення до переговорів по Донбасу? Що ви можете сказати з цього приводу, і чи зміниться щось після того як він буде присутній там?

Мирослав Гай: Моя особиста думка така - влада Зеленського "тріскається" зараз як мильна бульбашка. У них великий провал , велике падіння рейтингів, але при цьому вони пообіцяли Росії багато такого, проти чого виступає український народ, що може призвести до революції. Вони зараз ставлять на відповідальні пости цапів-відбувайлів, на яких спишуть всі погані рішення. Тищенко призначений не до тристоронньої контактної групи, він призначений до парламентської групи, яка має забезпечувати законодавчу підтримку.

ТКГ- це дорадчий орган, це консультаційний орган, він не приймає рішень. Це група, яка має в тристоронніх консультаціях домовитися про умови миру.

Росія хоче, щоб ми зробили зміни до Конституції, щоб ми провели амністію широку, щоб ми узаконили нерегулярні збройні формування РФ під виглядом Народної міліції, щоб внесли в Конституцію особливий статус Донбасу і щоб на все життя залишили ракову пухлину на тілі України, яка буде протидіяти проукраїнським та проєвропейським рухам, вступу в НАТО та ЄС. Зеленський розуміє, як і всі в Україні, в принципі, розуміють, що той хто прийме рішення, хто буде ратифікувати, той хто буде підписувати, той буде проклятий українським народом, його будуть "бити" , "гнати", на нього піде увесь медійний негатив. Тому вони підставляють, як розумію, Тищенка - людину в політиці дуже недосвідчену, зі слабкими аналітичними здібностями щодо того, що відбувається, тому усі ці "шишки" впадуть йому на голову. Тому вони так роблять за багатьма напрямками. Тому в парламент поприводили цих нянь, фотографів, аніматорів, фокусників-корупціонерів, щоб на них можна було списати це все беззаконня, яке зараз відбувається. От і все.

А всі розумні, на зразок Богдана, зістрибують з Титаніка під назвою команда "Зе" і тікають. Подивіться, всі розумні, всі більш-менш освідчені люди почали тихенько, під різними приводами, розбігатися, щоб на них не повісили на них те, що хоче зараз потягнути команда "Зе". Це буде велика трагедія, а за рахунок таких фігур, як Микола Тищенко - це буде трагіфарс.

Кор.: Дякую Вам за коментар

Раніше писали, що водій маршрутки розказав, як нардеп Тищенко проїхав зупинку і чи заплатив за проїзд.

Також сьогодні відбувалась акція протесту проти карантину та носіння масок. Пряма трансляція.

Читайте також:Протест під ОПУ за проведення місцевих виборів на Донбасі та врегулювання конфлікту. Пряма трансляція