Суспільство
4 березня 2015
В Івано-Франківську відкрився унікальний антикварний ресторан
Аналогів закладу немає ані на Прикарпатті, ані в Україні.
news-image

Сьогодні в Івано-Франківську відкрили ресторан - антикварню, в якій все, починаючи від покриття стін і закінчуючи кавовим та касовим апаратом – антикваріат, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Правда.

Над рестораном, у якому є три зали, власники працювали два роки. До антикварні можна ходити, як до музею. 

Плитка, яка стоїть на підлозі - привезена з Франції, їй понад 100 років. Її товщина - більше 1 см. Стіни обклеєні старими французькими фактурами. Чим багатша була фірма, тим був красивіший у неї фірмовий бланк. Підприємці наймали писарів, які їх малювали. 

 У закладі знаходиться 28 антикварних годинників, які володар ресторану, підприємець Михайло Зінько збирав останні дев’ять років. Також стіни прикрашають старі поштівки, яких у колекції власника 250 штук. У центрі ресторану - стара голландська барна стійка, привезена та розмитнена в Івано-Франківськ півтора роки тому. Відвідувачів зацікавить і  старовинний касовий апарат. Такі моделі випускалися в США до Першої світової війни. Всього продано 2,5 мільйони касових апаратів. Після початку війни, їх почали виготовляти у іншому дизайні, тому що вся латунь була використана на військове озброєння.  А от кавовий апарат випущений у 1972 році лімітованою серією. Він був привезений з Англії, реставрований, але тут стоять всі оригінальні запчастини. 

Також у закладі зберігається найбільша колекція радянських алкомініатюр на Прикарпатті. Крім того -сигарети радянської доби, повні пачки. 

«Більше різновидів радянського алкоголю ви не знайдете нема, - переконує Михайло Зінько. - Всі пляшки запечатані. Збираю їх п’ять останні років».

 Звичайно, у журналістів виникло питання, скільки може коштувати таккий заклад, адже експонати в ньому цілком можуть зберігатися у музеї.

 Михайло Зінько відповідає:

"У грошах це не вимірюється, це вимірюється у моїх нервах".

Він погодився, що «відбивати» заклад, враховуючи демократичні ціни, доведеться довго.

"Вважаю, що робота повинна приносити крім грошей, ще й задоволення", - додав власник.