Події
4 березня 2015
У Коломийському суді винесли вирок сепаратисту (відео)
Молодика визнали неосудним і лікуватимуть у психіатричному закладі
news-image

В Коломийському суді винесли вирок прикарпатцю Руслану Микеді, якого звинувачують у сепаратизмі та співпраці з терористичними організаціями, пише Єдність.інфо.

Відомо, що у  квітні 2014 року Руслан  Микеда поїхав до Слов’янська, де збирався допомогти «ополченцям» у боротьбі з українськими військами. А вже влітку Микеда був затриманий  працівниками СБУ .

Окрім співпраці підозрюваного із сепаратистами та терористами в Донецькій області, йому інкриміноване незаконне поводження зі  зброєю. Зокрема, під час обшуку в його будинку було виявлено патрони та вибухівка. Крім того, згідно свідченням сусідів , Микеда погорожував їм вбивством , а також, обіцяв підірвати житло.

Суд вирішив, що участь Микеди  у діяльності терористичних організацій, а також незаконне поводження зі зброєю повністю підтверджується зібраними матеріалами кримінального провадження та доказами. Але, незважаючи на це, підозрюваний за ґрати не відправиться.

Справа у тому, що  згідно висновкам медекспертів, Руслан Микеда страждає хронічними психічними захворюваннями, зокрема, параноєю та шизофренією. Таким чином, молодик є неосудним  і не може бути суб’єктом кримінальної відповідальності. І тепер коломиянина лікуватимуть у психіатричному закладі із суворим наглядом.

 Захисник  Микеди вважає, що не слід  лікувати підсудного  у закладі із суворим наглядом, вистачило б і звичайного режиму.

А от присутні на суді представники громадських організацій та сусіди, яким погрожував Микеда, вважають приговор суду занадто м’яким, бо, на їх думку, сепаратисти та люди, що воюють проти держави повинні  довічно знаходитися за ґратами.