Iнтерв’ю
4 грудня 2020
«Собака допомогла мені створити щось після себе» | Євгеній Брагар
Повне ексклюзивне інтерв'ю дивіться на youtube каналі Єдності.
news-image

Народний депутат від фракції "Слуга Народу" Євгеній Брагар дав розгорнуте інтерв'ю на youtube каналі Єдність у форматі програми "Ти/Ви" з Сергієм Савінцевим. Нардеп розповів, чому виступає проти вивчення історії України у 5 класі та чому сподівається, що Конституційний суд визнає закон про мову неконституційним.

Ну і зрозуміло ж співрозмовники  обговорили все, про що ви могли подумати.

Євгеній Брагар народився 30 травня 1994 року в Києві.

Закінчив історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Магістр, колишній аспірант КНУ імені Тараса Шевченка. Займався вивченням лівих рухів у новітній історії, зокрема у Франції та Алжирі, хоча арабською не володіє.

Володіє російською, англійською, французькою, польською мовами. Засновник, керівник та викладач польської мови у навчальному проекті «Лінгвіст». Проходив стажування у парламентському комітеті з питань закордонних справ.

24 вересня 2019 року в етері телеканалу «Рада» заявив, що українській державі не варто фінансувати український кінематограф патріотичного спрямовування, а варто фінансувати лише кінопродукцію, яка може окупитись. Також у тому ж етері він заявив, що не вважає Росію ворогом.

27 січня 2020 року українські волонтерки Ярина Чорногуз та Анастасія «Конфедерат» поверталися автобусом з похорону воїна 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Миколи Сорочука, вбитого росіянами на Донбасі. Дівчата вимагали від водія автобуса «Луцьк—Київ» вимкнути російський телесеріал, що переросло у скандал, який набув розголосу в соцмережах та ЗМІ. 29 січня 2020 року Брагар заявив, що звернеться із заявою до ГУ Національної поліції України на волонтерок, оскільки вважає їхні дії «неприйнятними, дискримінуючими».

1 лютого 2020 року в ефірі телеканалу "112 Україна" запропонував пенсіонерці з с. Аджамка (яка голосувала за «Слугу народу»), продати породисту собаку, аби сплатити за комунальні послуги. Вислів депутата щодо матеріального стану українських пенсіонерів спричинив критику та появу багатьох мемів щодо сплати послуг собаками, в Фейсбуці почались різноманітні флешмоби, а у соцмережах його почали називати "собачим депутатом".

Савінцев запитав нардепа як той потрапив в політику і саме в команду Володимира Зеленського. Брагар згадав як ще у січні 2019 року пройшов відбір у центральний передвиборчий штаб Зеленського, пропрацював президентську і парламентську виборчі кампанії на волонтерських засадах.

...і, коли формувались списки на Парламент, декілька місць дали для працівників центрального штабу. І я зайняв одне з них.

Володимир Зеленський був для мене політиком, який об'єднує Захід і Схід. Рейтинг був однаково високий по всій Україні. Мені було важливо те, що я почув від нього об'єднавчі меседжі на фоні страшно деструктивних меседжів Порошенка що до мови, щодо втручання у справи церкви. Тут я побачив абсолюно помірковану позицію в даних питаннях ", - розповів Брагар.

Журналіст згадав як нардеп Качура, який також давав йому інтерв'ю, сказав що всі мікроби на фоні Зеленського. Савінцев поцікавився чи не ображає нардепа ця фраза?

Звісно президент є президент. Звісно за рангом ми є нижчі відносно нього, але все ж, якщо президент подасть ініціативу яка дуже мені не подобається,  я за неї голосувати не буду. Наприклад щодо механізму проведення призову...", - сказав нардеп.
Мікробом ви себе не відчуваєте?", - запитав Савінцев
Я народний депутат",- відповів Брагар.

Також співрозмовники згадали про газ і собаку. 

Брагар зауважив, що вибачився перед жінкою, яку образив, а на збори громади не приїхав через провокації, які, за даними депутата, на нього готувались, так як в ході цих провокацій могли постраждати люди. Про це також повідомили інсайди керівництва фракції. Нардеп також зазначив, що на цей ефір мав йти Качура, а не він. 

Чому Росія на нас напала?", - запитав Савінцев нардепа, який за освітою історик.
Після Майдану відбулась зміна уряду. Зміна президента, який став явно невигідний для Російської Федерації, і вони намагались зберегти важелі впливу на Україну. Відповідно, все почалось саме з цієї причини", - відповів нардеп.

Також Брагар розповів про Єльцинську Росію та історію відносин двох держав. 

Детально про це та багато іншого цікавого ви дізнаєтеся з ексклюзивного інтерв'ю в програмі "Ти/Ви" Сергія Савінцева із Євгенієм Брагарем.

0:00 - intro 1:10 – як потрапив до команди Володимира Зеленського

4:30 – чому сподівається, що закон про мову буде скасований Конституційним судом

11:00 – чи вважає себе мікробом

13:19 – про законопроєкт щодо розмитнення євро блях

18:35 – про те, як порадив продати пса, щоб заплатити за комуналку

23:18 – чому запропонував скасувати вивчення історії України у 5 класі

31:19 – про те, чи як змінився та втомився Зеленський

36:25 – про поїздку "слуг" на фронт перед місцевими виборами

41:08 – чому Росія напала на Україну

47:05 – як переживав період мемів щодо собаки

52:35 – з якою метою балотувався до Верховної Ради

1:01:13 – чи цікаво йому працювати в парламенті

1:03:11 – чи вистачає зарплати народного депутата

1:06:22 – як бачив фури "Рошен" в Монголії

1:11:41 – "собака допомогла мені створити щось після себе"

Радимо також подивитись: Перезавантаження@Партія Слуга Народу, Об'єднання з ОПЗЖ, мікроби та парі на Притулі|Олександр Качура.

Раніше також повідомляли про бійку в Раді: Юрченко написав на Лероса заяву до Офісу генпрокурора.

Читайте також:«Слуга народу»-собачник Брагар втрапив у нові скандали