Світ
8 грудня 2020
Штат Джорджія утретє підтвердив перемогу Байдена
Трамп звинувачував Джорджію у фальсифікації виборів, не визнаючи своєї поразки.
news-image

Штат Джорджія підтвердив перемогу кандидата у президенти США Джо Байдена після третього підрахунку бюлетенів.

Про це пише CNN з посиланням на заяву держсекретаря штату Бреда Реффенспергера, повідомили УНІАН.

Протягом останніх кількох тижнів чинний глава країни Дональд Трамп звинувачував Джорджію у фальсифікації виборів, не визнаючи своєї поразки.

Водночас навіть після останнього підтвердження Трамп вимагав від тамтешніх дільниць додаткової перевірки підписів, що неможливо з процедурної точки зору, зауважують журналісти.

«Сьогодні важливий день для прозорості виборів у Джорджії та у всій країні. Тепер мешканці штату можуть рухатися вперед, знаючи, що їхні голоси були підраховані точно, справедливо й надійно», – цитує телеканал заяву державного секретаря Джорджії.

Штат Джорджія затвердив перемогу Байдена на президентських виборах США після повторного підрахунку у зв’язку з виявленими 2600 «загубленими» бюлетенями. Тоді він набрав 12 670 голосів. Та після позову штабу Трампа голоси знову довелося підраховувати.

Днями Байден здобув перемогу у ще одному ключовому штаті – Каліфорнії, зміцнивши своє становище на президентських виборах.

 

Нагадаємо, "вибори в США - це куди більше про Україну, ніж ми звикли думати". Таку думку висловив Павло Казарін, український журналіст та публіцист.

До речі, "доля Путіна може зважитися на виборах, але не російських, а американських. Так вважає  соціолог Ігор Ейдман. Якщо переможе Байден і демократи візьмуть більшість в сенаті, вони змусять путінську владу відповісти за приниження, допомогу Трампу, злом і злив своєї пошти та інші провокації", - пише Ейдман.

Раніше стало відомо, що кілька великих медіаорганізацій в США відмовилися відправляти своїх журналістів на передвиборчі заходи президента США Дональда Трампа через небезпеку зараження коронавірусом. Про це повідомляє The New York Times. Видання зазначає, що їхати з президентом заборонили своїм журналістам The Wall Street Journal і The Washington Post.

Читайте також:Ігор Ейдман: «Путін - провінційний бос мафії, але цей бос давно втратив адекватність і марить світовим пануванням»