Iнтерв’ю
12 лютого 2021
Андрій Іллєнко: «Невідомо, до чого вони дійдуть і що у них там в голові»
Політик переконанйи, що проспект Степана Бандери буде і далі, нічого не зміниться.
news-image

Під час протесту проти повернення проспекту Степана Бандери назви "Московський", кореспондент Єдності поспілкувалася із Андрієм Іллєнком, заступником голови ВО «Свобода».

Кор.: Як Ви вважаєте, чому суд вирішив винести ось таке рішення, щоб повернути стару назву, Московський проспект замість проспект Степана Бандери?

Андрій Іллєнко: По-перше, цей суд - це українофобна корупційна помийка, це в двох словах. А взагалі, це рішення - юридично нікчемне, воно ні до чого не веде, адже насправді рішення Київради про перейменування проспекту Московський у проспект Бандери було ще в 2016 році, 5 років назад. За цей час було декілька судів, усі вони визнали, що це рішення є абсолютно законним. І ось зараз, коли всі ці суди відбулися, п'ять років пройшло, цей так званий суд приймає абсолютно юридично порожнє, нікчемне рішення.

З точки зору наслідків: я відповідально заявляю, не буде жодних наслідків, проспект Степана Бандери буде далі, нічого не зміниться. Таким чином вони роблять провокацію, інформаційний шум, щоб збурити суспільство, підіграти промосковській "п'ятій колоні", і т.д. 

І це вже не перший раз, та сама суддя Маруліна, яка ухвалила це рішення, вона також недавно ухвалила рішення по позову Портнова, про те, щоб заборонити в Києві святкування українських пам'ятних дат і вшановувати українських  героїв.

Ми так само знаємо, що цей суд загруз в корупції, ми всі чули усі ці плівки, які писалися в цьому суді, де судді обговорюють фактично жахливі речі, хабарі, і т.д.

Тому ми сьогодні звертаємося до Зеленського: у Вас є абсолютно правове, конституційне повноваження розпустити цей суд. Для цього всього лише треба подати у ВРУ як невідкладний законопроєкт про ліквідацію цього суду і Верховна рада, в якій у нього є монобільшість, проголосує за це рішення, і все. І ліквідується цей гнійник, тому, що це епіцентр корупції і "п'ятої колони", реваншу, це диверсійний центр, який треба ліквідувати. І ми звертаємося до Зеленського саме з такою вимогою.

Я не знаю, що далі, можливо, вони ще ухвалять рішення, що 24 серпня 1991 року незаконно була проголошена Україна? Невідомо, до чого вони дійдуть і що у них там в голові. Але це абсолютно антиукраїнська структура, яка ще раз кажу, загрузла у незаконних діях, і має бути ліквідована, все просто. І я переконаний, що сьогодні Зеленський, якщо він дійсно налаштований на реальні кроки, він закрив "медведчуківські канали", то наступним кроком він має розпустити Окружний суд. Адже це так само кремлівська агентура, яка сидить тут в Києві і намагається знищувати Україну. 

Кор.: Чи буде якось "Свобода" оскаржувати  це рішення?

Андрій Іллєнко: Це рішення буде оскаржене Київською міською радою, вже була заява, і ми будемо долучатися теж як третя сторона, але я абсолютно переконаний, що це рішення не має жодних перспектив. Воно буде скасовано в апеляційній інстанції, воно в законну силу не вступило і не вступить.

Ще раз кажу, це провокація, щоб знову накрутити ситуацію в Україні, символічно показати щось, але наслідків жодних не буде. А цей суд має бути розпущений, крапка.

 

Нагадаємо, сьогодні відбувся протест проти повернення проспекту Степана Бандери назви Московського. Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував рішення Київської міської ради від 2016 року про перейменування вулиць, проспектів, провулків у столиці.

 

Як ми писали, Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення Харківської міської ради щодо перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова. Про це повідомив 10 вересня керівник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович у Фейсбуці.

 

До речі, шкільні підручники, які уже майже затвердили, вкладають в голови 8-класників концепції «Новоросії» і «великого російського брата. За словами Наталії Піпи, основний посил рекомендованих Комісією підручників у тому, якби Україна рухалась у російському напрямку - і війни б не було і взагалі, жити було би краще.

Читайте також:Стрілянина та арматури - протистояння «Нац Корпусу» та «Патріотів За Життя» в центрі Києва. Пряма трансляція