Україна
28 березня 2021
Окупанти провокують ЗСУ на вогонь біля об'єктів критичної інфраструктури
Російські окупаційні війська нарощують присутність у населених пунктах та безпосередньо на об’єктах критичної інфраструктури на тимчасово непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, провокуючи Об’єднані сили на вогонь у відповідь
news-image

Про провокації з боку російсько-терористичних військ повідомляє пресслужба Операції Об'єднаних Сил.

На жаль, нерідко, під прикриттям ремонтно-відновлювальних робіт, збройні формування Російської Федерації облаштовують нові чи вдосконалюють та розширюють вже існуючі позиції та вогневі точки. Протягом січня-березня Українська сторона СЦКК фіксує випадки провокативних обстрілів з місць розміщення важливих об’єктів інфраструктури на тимчасово окупованих територіях, з метою провокування Збройних Сил України на вогонь у відповідь. Такі провокації окупанти використовують для дискредитації Українських військових в очах світової спільноти та місцевого населення.

, - говориться в повідомленні.

Зазначається, що такі провокації окупанти використовують для дискредитації українських військових в очах світової спільноти та місцевого населення.

За наявною в Української сторони СЦКК інформацією, у безпосередній близькості до насосної станції, окупанти облаштували взводний опорний пункт, з якого найманці систематично здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України. Зазначене є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права і задокументовано українською стороною, як черговий доказ злочинів окупантів.

, - зазначають в штабі ООС.

Підкреслюється, що такого роду провокації мають системний характер і використовуються представниками збройних формувань РФ для приховування своїх злочинів, нарощування соціальної напруги в регіоні та дискредитації ЗСУ.

Читайте також: Зеленський звільнив Тупицького з посади судді КСУ

Росія перекидає на Донбас кадрових військових

Сергій Руденко: «Bellingcat от-от має опублікувати своє розслідування про «вагнерівців» і те, хто ж «злив» цю спецоперацію в оточенні Зеленського»