Суспільство
6 березня 2015
На Черкащині площу Леніна перейменували на честь Надії Савченко
Вулицю Леніна перейменували на вулицю Героїв Небесної Сотні
news-image

На сесії міськради в місті Ватутіне Черкаської області депутати ухвалили кілька рішень про перейменування вулиць і площ радянської епохи, повідомляє прес-служба черкаської партії "Батьківщина".

Про це пише Є | Єдність.інфо.

Зокрема, вулицю Леніна перейменували на вулицю Героїв Небесної Сотні, а площу Леніна - на площу української льотчиці Надії Савченко, яка незаконно ув'язнена в Росії.

Пропозицію батьківщинівців підтримала переважна більшість депутатів.

Народний депутат від партії "Батьківщина", льотчиця і представник України в ПАРЄ утримується в російському СІЗО з літа 2014 року. Савченко голодувала більше 80 днів, протестуючи проти незаконності її арешту і вимагаючи повернення на батьківщину.

У Росії льотчицю звинувачують у пособництві у вбивстві російських журналістів. Європейські лідери і ПАРЄ закликають Росію звільнити Надію Савченко.

Незважаючи на те, що Савченко нещодавно отримала дипломатичний імунітет, ставши представником України в ПАРЄ, голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков заявив, що механізму автоматичного звільнення Савченко не існує - її невинність повинен довести суд.