Світ
6 березня 2015
На Трафальгарській площі з'явився скелет коня
news-image

У Лондоні на Трафальгарській площі встановлено ​​нову тимчасову скульптуру, що представлена у вигляді бронзового скелета тварини, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на BBC News. 

Автор твору мистецтва - 78-річний скульптор Ганс Хааке - постійно живе в Нью-Йорку. Свою скульптуру він створив за малюнком «Анатомія коня» англійського художника 18 століття Джорджа Стаббса, інші роботи якого виставлені в Лондонській Національній галереї, розташованій на Трафальгарській площі.

Скульптура встановлена на четвертому постаменті і забезпечена дисплеєм з біржовими курсами валют і відеокамерами, спрямованими на будівлю Лондонської фондової біржі.

Проект «Четвертий постамент» ініційований в 1999 році і за час свого існування здобув світову популярність. Його суть полягає в тому, щоб заповнювати єдиний порожній п'єдестал на Трафальгарській площі сучасним твором мистецтва, який повинен замінюватися приблизно раз на півтора року.

Всього на цьому історичному місці в центрі Лондона встановлено чотири постаменти, три з яких займають статуї британських державних діячів.