Резонанс
6 березня 2015
Прокуратура повернула державі ліси Януковича під Києвом
На зазначених землях знаходиться резиденція колишнього Президента України Віктора Януковича "Акація"
news-image

Прокуратура Київщини повернула державі ліси екс-президента Віктора Януковича під Києвом, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу відомства.

"Апеляційний суд Київської області задовольнив апеляційну скаргу прокуратури області та скасував незаконне рішення Вишгородського районного суду, яким відмовлено у поверненні у державну власність 8,8 га земель лісового фонду в адміністративних межах Сухолуцької сільської ради Вишгородського району вартістю понад 5,2 млн грн", - йдеться в повідомленні відомства.

Підставою для заявлення прокуратурою позову стали виявлені порушення з боку Київської обласної державної адміністрації та Вишгородської районної державної адміністрації при розпорядженні земельними ділянками.

Київська обласна державна адміністрації вилучила із постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства земельні ділянки лісогосподарського призначення в адміністративних межах Сухолуцької сільської ради та змінила їх цільове призначення на землі сільськогосподарського призначення, а Вишгородська районна державна адміністрація передала їх у власність 14 громадян для ведення особистого селянського господарства.

В подальшому громадяни відчужили вищевказані земельні ділянки на користь ТОВ "Дом Лесника", якому обласна адміністрації у 2009 році змінила цільове призначення на землі для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу.

На зазначених землях знаходиться резиденція колишнього Президента України Віктора Януковича "Акація".

Однак, згідно законодавства, повноваження щодо вилучення земель лісового призначення належать виключно до компетенції Кабінету Міністрів України.