Шоу-біз та культура
9 березня 2015
В міському транспорті в столиці Польщі будуть представлені вірші українських авторів
Вірші трьох українських авторів протягом місяця будуть представлені у міському транспорті столиці Польщі.
news-image

Пропагування сучасної європейської поезії і є головною метою даного проекту, передає Cultprostir.

"На моніторах у трамваях та автобусах, на постерах в метро та листівках, протягом місяця варшав’яни та гості міста зможуть ознайомлюватися із поезією трьох різних авторів із кожної країни: Польщі, Австрії, Іспанії, Чехії, Данії, Туреччини, Швейцарії, Великобританії, України та інших", - зазначається у повідомленні.

Участь вітчизняних поетів у польському проекті "Вірші в метро" стала можливою за сприяння одного із організаторів Міжнародного фестивалю оповідання Intermezzo Ірини Вікирчак, що відбудеться у травні цього року у Вінниці.

"Минулого року я жила у Варшаві, де працювала над власними проектами. Тоді ж до мене звернулися організатори "Віршів у метро" із пропозицією долучити українську поезію до нього. Разом із перекладачкою Анетою Камінською ми відібрали авторів та вірші для проекту. Фрагменти віршів вибирали також ми, узгодивши із авторами. Кожен постер містить по фрагменту, українською мовою та в перекладі польською, ім’я автора та перекладача. Ними стали Андрій Любка, Галина Крук та Юлія Стахівська", - розповіла вона.

Читайте також:На церемонії вручення Grammy-2015 транслювали кадри з українського Майдану