Війна
11 березня 2015
Бойовики не пустили місію ОБСЄ подивитися на "відведену" артилерію
З боку бойовиків спостерігається лише відведення важких озброєнь на більш конкретні напрямки, де вони отримують зброю
news-image

Підконтрольні Росії бойовики не пустили спостерігачів ОБСЄ у ті райони, куди вони нібито "відвели" важке озброєння.

Про це у середу на брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко, передає Є | Єдність.інфо з посиланням на "Укрінформ".

"Представники ОБСЄ так і не змогли не просто побачити техніку, куди відводиться, їх навіть не пустили у ті райони, куди вона начебто відводилася. Тому про це зазначено у звіті Місії", - сказав він.

Речник АТО наголосив, що з боку бойовиків спостерігається лише відведення важких озброєнь на більш конкретні напрямки, де вони отримують зброю, боєприпаси та живу силу.

"Для представників місії ОБСЄ і для російських журналістів вони зробили показовий начебто відвід техніки. Насправді вона була просто передислокована на іншу ділянку лінії зіткнення. Хоча наші розвідки фіксували відвід важких озброєнь, але вони відводилися не на відстань, яка була зазначена у Мінських домовленостях, а трохи в глибину, щоб не було видно візуально, що вона там знаходиться", - заявив Лисенко.

Читайте також:НАТО не може підтвердити відвід бойовиками важкої техніки

Він зазначив, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила раніше у своєму звіті про сліди від гусеничної техніки, які спостерігачі 8 березня побачили біля селища Червоний Жовтень Станично-Луганського району Луганської області, що знаходиться на українсько-російському кордоні на території під тимчасовим контролем бандформування "ЛНР". На самому кордоні спостерігачі не побачили жодного бойовика "ЛНР", а прикордонний бар'єр між Україною та Росією на цій ділянці було відкрито.

"Схожі сліди були помічені у самому селищі, де напрям руху гусеничної техніки повертав до головної дороги", - йдеться у звіті місії.

Читайте також:Російських військ в Україні не поменшало - командувач НАТО в Європі